Speakers at Round Table 'Factor Investing and Smart beta in Fixed Income'

Round Table 'Factor Investing and Smart beta in Fixed Income'

  1. Charles Cresteil

    Charles Cresteil

    Quantitative Investment Specialist, BNP Paribas Asset Management

    Charles Cresteil is Quantitative Investment Specialist bij BNP Paribas Asset Management (BNPPAM). In deze functie is hij verantwoordelijk voor kwantitatieve beleggingen en de ontwikkeling van BNPPAM’s kwantitatieve beleggingsactiviteiten met een focus op factorbased vastrentende strategieën. Cresteil werkt sinds 2004 bij BNPPAM, eerst als Quantitative Portfolio Manager en daarna van 2009 tot 2012 als Investment Strategist binnen het Asset Allocation & Strategy-team. Eerder werkt hij als Kwantitatief Analist bij Société Générale Corporate and Investment Banking. Cresteil heeft een MSc in Computerwetenschappen en Toegepaste Wiskunde aan ENSEEIHT.
  2. Gerard Fitzpatrick

    Gerard Fitzpatrick

    Head of Fixed Income Portfolio Management, Russell Investments

    Gerard Fitzpatrick is Head of Fixed Income Portfolio Management bij Russell Investments. Hij is direct verantwoordelijk voor het beheer van de Fixed Income-fondsen in EMEA en is uiteindelijk verantwoordelijk voor de performance van alle Fixed Income-fondsen van Russell Investments wereldwijd. Fitzpatrick zit in het Global Investment Strategy Committee, Investment Leadership team en geeft regelmatig commentaar op fixed income en op bredere marktkwesties in de wereldwijde media.
  3. Gerben Jorritsma

    Gerben Jorritsma

    Independent Consultant

    Gerben Jorritsma is een zelfstandige Beleggingsprofessional, Bestuurder en Trainer. Zijn brede ervaring en kennis op het gebied van beleggen heeft hij opgedaan als Belegger en Senior-Manager in internationale rollen bij ING-groep, MN Services en ABN AMRO. Momenteel is Jorritsma verbonden aan InvestmentEASE, IPFOS, Nyenrode Business Universiteit, Hogeschool Avans en levert hij een actieve bijdrage aan de kwaliteit en integriteit van de beleggingssector als Bestuurslid van CFA Society VBA Netherlands.
  4. Harald Henke

    Harald Henke

    Head of Fixed Income, Quoniam Asset Management

    Dr Harald Henke, Executive Director, has been with Quoniam Asset Management since November 2006. As Head of Fixed Income Portfolio Management, he is responsible for the performance and public image of Quoniam’s Fixed Income products. Prior to this, he was Head of Fixed Income Research, where he was responsible for the development of quantitative models for corporate bonds and interest rate forecasts. Harald studied economics at the Goethe University in Frankfurt/Main. He completed his doctorate at the European University Viadrina in Frankfurt/Oder in the field of empirical market microstructure analysis with a focus on capital markets of emerging markets.
  5. Ilia Chelomiansky

    Ilia Chelomiansky

    Portefeuillemanager, Systematic Fixed Income (SyFI) team, Fidelity International

    Ilia Chelomianski is Portefeuillemanager binnen het Systematic Fixed Income (SyFI) team van Fidelity. Hij trad in 2016 in dienst bij Fidelity als Investment Director voor verschillende strategieën, waaronder op maat gemaakte institutionele portefeuilles die door het SyFI-team worden beheerd. Voor Fidelity heeft hij drie jaar voor Source UK Services gewerkt. Eerder heeft hij een aantal Fixed Income-posities bekleed bij investeringsbanken en vermogensbeheerders. Chelomianski heeft een BSc in General Management van de EBS Universiteit, Duitsland.
  6. Martin Prins

    Martin Prins

    Lead Quant Credit, APG Asset Management

    Martin Prins is Lead Quant Credit bij APG Asset Management. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de multi-factor credit beleggingsstrategie. Daarnaast is Prins in de rol van Lead Quant Solutions verantwoordelijk voor het R&D van portfoliomanagementoplossingen en advies. Voordat hij in 2013 bij APG Asset Management kwam werken, was hij Hoofd van het Quantitative Strategies-team bij ING Investment Management (nu NN Investment Partners). Prins heeft meer dan 25 jaar ervaring in asset management, waar hij zich voornamelijk heeft gericht op quant research in fixed income en strategisch advies aan institutionele klanten. Hij behaalde in 1995 zijn Master Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  7. Sid Swaminathan

    Sid Swaminathan

    Hoofd Core Portfolio Management EMEA, Global Fixed Income, BlackRock

    Sid Swaminathan, Managing Director, is als Hoofd Core Portfolio Management EMEA binnen Global Fixed Income bij BlackRock verantwoordelijk voor de Systematic Fixed Income (SFI)-portefeuilles. Samen met een team van SFI-experts bepaalt hij de strategische prioriteiten voor deze portefeuilles en stemt hij de samenwerking af met de Active Fundamental Fixed Income-teams in EMEA. Swaminathan werkt sinds 2005 bij BlackRock, inclusief zijn jaren bij Barclays Global Investors (BGI), dat in 2009 met BlackRock fuseerde. Bij BGI was hij onder meer verantwoordelijk voor multisector-portefeuilles.
  8. Xavier Blaiteau

    Xavier Blaiteau

    Senior Associate, bfinance

    Xavier Blaiteau is a Senior Associate at bfinance. He joined bfinance in February 2017 as an Analyst for the Public Market team. Previously, he worked for two years for Lyxor Asset Management in the area of manager selection for long-only and liquid alternative strategies. Blaiteau holds an MSc in Finance from ESSCA, France.