Speakers at Round Table 'Balance Sheet Management & Asset Management for Insurance Companies'

Round Table 'Balance Sheet Management & Asset Management for Insurance Companies'

  1. Alexander Duckwitz

    Alexander Duckwitz

    Head of Client Solutions

    Alexander Duckwitz joined AllianzGI in 2015 and is responsible for Insurance Advisory and ‘risklab’ in the EMEA region. The main aim of the team is to position AllianzGI as a natural partner for insurance clients by advising on ALM/SAA, capital optimization and implementation of suitable investment strategies in a constrained environment. Before joining AllianzGI, he worked at PricewaterhouseCoopers (PwC) for six years, most recently as Manager in the Financial Services Consulting Practice. At PwC, he led a variety of projects in the areas of accounting, risk management, regulation and process improvement in the insurance and asset management sector. Duckwitz holds a master’s degree in international business with a major in finance from Maastricht University.
  2. Etienne Comon

    Etienne Comon

    CCIO

    Etienne Comon is Hoofd EMEA Insurance bij Goldman Sachs Asset Management (GSAM). Hij kwam in 2001 bij Goldman Sachs als Fixed Income, Currency & Commodities Strategist. Van 2003 tot 2009 richtte Comon zich bij Lehman Brothers/Nomura International op risico- en kapitaalbeheeroplossingen. Hij keerde vervolgens terug naar GSAM als Managing Director, gefocust op macrostructurering van financiële instellingen, voordat hij zijn huidige rol op zich nam. Comon behaalde zijn PhD in de economie aan Harvard University, is afgestudeerd aan de École Normale Supérieure in Parijs en is CFA-charterholder.
  3. Jeroen Gielen

    Jeroen Gielen

    Adviseur, KPMG

    Jeroen Gielen werkt sinds 2011 bij KPMG als Adviseur voor verzekeraars. Hij is gespecialiseerd in Capital Generation en helpt verzekeraars bij het optimaliseren van de balans en het rendement op kapitaal. Daarnaast doet hij M&A-trajecten om verzekeringsportefeuilles te (ver)kopen en ondersteunt hij de auditors van KPMG bij de balanscontrole van verzekeraars. Voordat hij bij KPMG in dienst trad, was Gielen werkzaam bij AON, waar hij was gaan werken na het afronden van zijn promotieonderzoek in de natuurkunde. Gielen is actuaris AAG.
  4. Moiz Khan

    Moiz Khan

    Senior Expert, Aviva Investors

    Moiz Khan CFA, FIA, is bijna 20 jaar actief in de verzekerings- en pensioenbeleggingsindustrie en werkt momenteel bij Aviva Investors als Senior Expert op het gebied van beleggingsoplossingen voor (her)verzekeraars. Hij doet dat voor alle internationale klanten, wereldwijd. Zijn bijzondere expertise ligt in het ontwikkelen van op maat gemaakte ALM-, balans- en kapitaaloptimaliseringsoplossingen. Hij benut daarbij activa in zowel de publieke als de private sfeer en de derivatenmarkten. Khan heeft een CFA Charter en een Fellowship van het Institute of Actuaries en is Financial Investment Advisor.
  5. Neal Hegeman

    Neal Hegeman

    Head Investment Strategy & Research, a.s.r.

    Neal Hegeman is Head Investment Strategy & Research bij a.s.r. Na het afronden van zijn wiskundestudie aan de Universiteit Utrecht in 2000, begon Hegeman zijn carrière bij ABN AMRO Bank, bij het onderdeel dat in 2007 door RBS werd overgenomen. Hier werkte hij in verschillende functies, waaronder als ALM-specialist voor pensioenfondsen en verzekeraars. Hij heeft ook ervaring als Lid van het bestuur en de beleggingscommissie van het RBS-pensioenfonds. In 2015 is Hegeman in dienst getreden bij a.s.r., waar hij verantwoordelijk is voor de beleggingsstrategie en research voor de interne verzekeringsentiteiten en externe klanten.
  6. Pim Poppe

    Pim Poppe

    Managing Partner, Lead Consultant, Probability & Partners

    Pim Poppe is Risk Management Professional en heeft in 2014 Probability & Partners opgericht. Zijn belangrijkste aandachtgebied betreft het ondersteunen van besturen van banken, pensioenfondsen en verzekeraars met strategisch risk management en het inrichten van de risicobeheeringsorganisatie. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van ALM, kredietrisico, marktrisico, Basel, Solvency II, IORP II en modelrisicomanagement. Eerder was Poppe verantwoordelijk voor Group Risk Management bij SNS REAAL (2004-2013) en Group Risk Management bij Robeco (1996-2004).
  7. Remmert Koekkoek

    Remmert Koekkoek

    Hoofd Insurance & Pension Solutions, Global Macro-team, Robeco

    Remmert Koekkoek is Hoofd Insurance & Pension Solutions binnen het Global Macro-team van Robeco. In deze rol richt hij zich op het beheer van balansoplossingen en buy-and-maintain-portefeuilles voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Hij is sinds 2011 werkzaam bij Robeco. Daarvoor maakte hij in de periode 2010-2011 deel uit van de Insurance and Pension Solutions Group van Credit Suisse. Tussen 2005 en 2010 was Koekkoek bij Robeco werkzaam als Structureerder in het Structured Investment Team. Hij is (cum laude) afgestudeerd in de econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  8. Tom Veerman

    Tom Veerman

    Actuarieel Consultant, Triple A - Risk Finance

    Tom Veerman AAG RBA is Actuarieel Consultant bij Triple A - Risk Finance. Hij is gekwalificeerd Actuaris in Nederland en Register Beleggingsanalist. Veerman is werkzaam geweest voor Tillinghast – Towers Perrin en Mercer in Nederland. Hij werkte ook voor de afdeling Groepsactuariaat binnen Eureko/Achmea. In 2006 heeft hij samen met drie andere Actuarissen/Risk Managers Triple A - Risk Finance opgericht. Hij is verantwoordelijk voor de Business Line Insurance en adviseert klanten over ALM, kapitaalmanagement en implementatie van nieuwe regelgeving zoals Solvency II en IFRS17. Verder is hij bij een aantal verzekeraars betrokken als sleutelfunctionaris Actuariële functie en/of Risicomanagement functie