Speakers at Live uitzending 'Fiduciair Management en Uitbesteding van de Externe Manager Selectie'

Live uitzending 'Fiduciair Management en Uitbesteding van de Externe Manager Selectie'

  1. Anton Wouters

    Anton Wouters

    Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management

    Anton Wouters is al sinds 2017 verantwoordelijk voor maatwerkoplossingen voor pensioenfondsen, bedrijven en verzekeraars bij BNP Paribas Asset Management (BNPP AM). In 1984 startte hij bij Amro Bank en in 2004 werd hij verantwoordelijk voor LDI en fiduciair management bij ABN AMRO Asset Management, een voorganger van BNPP AM. In deze rol heeft Wouters het volledige LDI- en fiduciaire productgamma en risicomanagement opgezet.
  2. Anton van Nunen

    Anton van Nunen

    Owner, Van Nunen & Partners

    Anton van Nunen is Directeur/Eigenaar van Van Nunen & Partners, adviesbureau voor institutionele beleggers. Hij is Lid van de beleggingscomités van verschillende pensioenfondsen, van verzekeringsmaatschappij Dela en financieel adviseur van ZLTO. Daarnaast publiceert hij regelmatig in vakbladen. Van Nunen heeft onder andere de Pensions Personality of the Year (2008), de IPE Gold Award voor Outstanding Industry Contribution (2009) en de Decade of Distinction Award van Global Pensions (2011) ontvangen. Zijn boek ‘Fiduciair Management’ is vertaald in het Engels, Duits en Japans en in 2016 verscheen ‘Fiduciair Management 2’ in het Nederlands en Engels.
  3. David Diepbrink

    David Diepbrink

    Head of Investment Consulting, ALM and Retirement

    David Diepbrink is Wealth Leader bij Mercer. In die rol geeft hij leiding aan vier teams. Deze teams houden zich bezig met advisering aan werkgevers, met advisering aan pensioenfondsen, met Investment Consulting en met Fiduciair Beheer. Eerder was Diepbrink werkzaam bij Aegon in Spanje en bij Swiss Life in Luxemburg, en werkte hij als onafhankelijk adviseur in Nieuw-Zeeland.
  4. Frank Verveld

    Frank Verveld

    Bestuurder en Voorzitter Beleggingscommissie, Pensioenfonds Campina

    Frank Verveld is Voorzitter van de Beleggingscommissie bij Pensioenfonds Campina. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven behaalde hij een MBA aan de University of Michigan. Verveld werkte in de financiën in de voedingsmiddelen industrie, eerst 20 jaar bij Mars en laatstelijk als CFO bij Campina waar hij 5 jaar werkte. Daarna werd hij lobbyist en was politiek actief. De afgelopen 10 jaar was Verveld Bestuurder van het Campina pensioenfonds en Voorzitter van de beleggingscommissie. Sinds begin 2020 is hij Voorzitter van het bestuur.
  5. Frederik Mannaerts

    Frederik Mannaerts

    Vice President Multi-Asset Strategies & Solutions

    Frederik Mannaerts is Manager Beleggingsstrategie bij Russell Investments in Amsterdam. Hij is als fiduciair manager betrokken bij de advisering omtrent beleggingsbeleid, risicomanagement en verantwoord beleggen. Voorheen werkte Mannaerts als beleggingsspecialist bij het bestuursbureau van Spoorwegpensioenfonds en werkte hij bij QStone Capital en Shell Asset Management Company. Mannaerts heeft een masters titel in International Finance (University St. Andrews) en een masters titel in Econometrics and Management Science (Erasmus Universiteit Rotterdam). Hij is CFA Charterholder.
  6. Geert-Jan Troost

    Geert-Jan Troost

    Head of Institutional Client Business, BlackRock

    Geert-Jan Troost staat bij BlackRock aan het hoofd van het team dat Nederlandse institutionele beleggers ondersteunt op het gebied van beleggingsstrategie, oplossingen voor vermogensbeheer en risicobeheer. Voor zijn aanstelling bij BlackRock werkte Troost negen jaar als Senior Consultant bij Willis Towers Watson, waar hij zich richtte op governance- en hedgingstrategieën in het kader van balansrisicobeheer voor pensioenfondsen en verzekeraars. Na zijn studie Econometrie aan de Erasmus Universiteit werkte Troost voor diverse financiële partijen, waaronder Cardano, Citigroup, JPMorgan en ABN AMRO.
  7. Jan Willemsen

    Jan Willemsen

    Director & Portfolio Manager LDI

    Jan Willemsen is als LDI Client Portfolio Manager bij BMO Global Asset Management (BMO GAM) verantwoordelijk voor de Matchingportefeuilles van verschillende Nederlandse en Duitse pensioenfondsklanten. Willemsen begon in 2001 bij BMO GAM als Senior Strategist en verhuisde in 2006 naar Londen om daar de Liability Driven Investments vorm te geven. Hij is gespecialiseerd in balansbeheer, portefeuilleconstructie en de toepassing van derivaten. Eerder werkte hij als macro-strateeg bij FDA. Willemsen studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit te Groningen en is CFA Charterholder.
  8. Jelle Mensonides

    Jelle Mensonides

    Lid (geweest) Beleggingscommissies, Diverse pensioenfondsen

    Jelle Mensonides is Lid van de Beleggingscommissie van DSM Pensioenfonds (als Extern Adviseur), Lid van de Raad van Toezicht van ASR Property Fund en Adviseur Family Office. Hij heeft voorheen gewerkt bij het CPB, het Ministerie van Financiën en Vermogensbeheer ABP en als Bestuurslid bij Pensioenfonds Holland Casino en Pensioenfonds Hoogovens. Verder was hij Lid van diverse beleggingscommissies (SVG, Atradius, Blue Sky Groep, Huisartsen, Medisch Specialisten, TKPI). Mensonides was ook Bestuurslid bij Inquire Europe en Lid van het UN EP Finance Initiative alsmede was hij Lid van Peters Commissie over Corporate Governance. Mensonides heeft Macro-economie gestudeerd in Groningen.
  9. Jeroen van der Put

    Jeroen van der Put

    Professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen

    Jeroen van der Put is professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen, waaronder Centraal Beheer APF. Daarnaast adviseert hij beleggingsadviescommissies. Voorheen was Van der Put Directeur van MPD, PNO Media, PNO Zorg, Robeco België en IRIS, het beleggingsresearch- en publishinghuis van Rabobank en Robeco. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
  10. Karin Roeloffs

    Karin Roeloffs

    Hoofd Fiduciair Management, Aegon Asset Management

    Karin Roeloffs is Hoofd Fiduciair Management bij Aegon Asset Management. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de institutionele beleggingssector en werkte eerder onder meer bij ABN AMRO, APG, Mercer en Avida International. Sinds 2006 is zij actief in fiduciair management. Roeloffs is afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Europa College in Brugge.
  11. Maureen Schlejen

    Maureen Schlejen

    Directievoorzitter

    Maureen Schlejen is Managing Director Integrated Client Solutions, de Fiduciaire Dienstverlener voor de Nederlandse markt, bij NN Investment Partners. Voorheen werkte zij bij Robeco, waar zij ruim 20 jaar ervaring heeft opgebouwd in de vermogensbeheerindustrie waarbij zij altijd streeft naar een klant georiënteerde en hoogwaardige bediening.
  12. Twan van Erp

    Twan van Erp

    Hoofd Strategisch Portefeuille Advies, Achmea Investment Management

    Twan van Erp is Hoofd Strategisch Portefeuille Advies bij Achmea Investment Management en maakt onderdeel uit van het directieteam van Achmea Investment Management. Binnen Achmea IM is hij verantwoordelijk voor de advisering van klanten rond portefeuilleconstructies, financieel risicobeheer en strategische beleggingsvraagstukken. Daarvoor heeft Van Erp verschillende managementrollen vervuld bij Achmea en Interpolis. Hij is zijn carrière gestart bij ING in de rol van Actuaris en ALM-specialist. Van Erp is in zijn loopbaan betrokken geweest bij een groot aantal pensioeninhoudelijke vraagstukken en acteert vanuit zijn adviesprofiel op het snijvlak van pensioenbeleid en vermogensbeheer. Hij studeerde Econometrie en Actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.