Simone Huis in ’t Veld: Het belang van cornerstone investors en SPACs

Simone Huis in ’t Veld: Het belang van cornerstone investors en SPACs

Asset Allocation
Simone Huis in t Veld (foto archief Euronext Amsterdam)

‘Het is cruciaal dat SPACs de komende tijd laten zien dat ze goede acquisities kunnen doen.’ Dat stelt Simone Huis in ’t Veld, Chief Executive Officer van de beurs in Amsterdam. Ook onderstreept zij het belang van cornerstone investors.

Topvrouw Simone Huis in ’t Veld vormt samen met zes andere landen-CEO’s de Raad van Bestuur van het pan-Europese Euronext. Sinds de overname van de Borsa Italiana is Euronext de grootste pan-Europese aandelenmarkt.

De samenwerking tussen de aangesloten beurzen in Europa heeft volgens haar grote voordelen. Maar ook ziet Huis in ’t Veld de nodige uitdagingen.

Zij wijst wat betreft de beurs in Amsterdam op het ontbreken van Nederlandse cornerstone investors, die zich verplichten om bijvoorbeeld bij een beursintroductie een aanzienlijk deel van de uit te geven aandelen op te nemen. De vraag is of Nederlandse pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen niet meer moeten beleggen in een aantal grote Nederlandse bedrijven die belangrijk zijn voor onze economie en infrastructuur, om zo het fundament eronder te versterken.

Verder beschouwt Huis in ’t Veld Special Purpose Acquisition Companies (SPACs) als dé beleggingstrend van dit moment. Het is haar inziens aan marktpartijen zelf om te bepalen of ze in SPACs willen beleggen, maar wellicht zouden ze ook interessant kunnen zijn voor institutionele beleggers.

Lees het volledige interview met Simone Huis in ’t Veld (Euronext) op de website van Management Scope.