PIMCO: Fed wil houdbare inflatiedaling vooraleer het de rente verlaagt

PIMCO: Fed wil houdbare inflatiedaling vooraleer het de rente verlaagt

Rente Fed
Federal Reserve.jpg

Onderstaand leest u het commentaar van econoom Tiffany Wilding bij ‘s werelds grootste obligatiebelegger PIMCO, op het het gisteren gepubliceerde inflatiecijfer in de VS.

Zij stelt dat. hoewel financiële markten opgelucht leken dat de inflatiecijfers geen zorgwekkende stijging lieten zien, Pimco de cijfers nog zorgwekkend vindt. 'De VS hebben een substantiëlere vertraging in de prijzen van consumptiegoederen nodig, voordat de Federal Reserve een versoepeling van het monetaire beleid overweegt.'

Wilding zegt dat inflatiecijfers niets veranderen aan Pimco’s verwachting dat de Federal Reserve renteverlagingen zal uitstellen totdat er een meer duurzame vertraging van de inflatie is. 'Dat betekent dat er in 2024 een mogelijkheid is dat beleidsmakers de rente aanhouden.'