DWS: Fed wacht met rentestap door haperende desinflatie

DWS: Fed wacht met rentestap door haperende desinflatie

Rente Fed
Fed dollar (kreatikar, Pixabay)

De Fed houdt deze week de voet op de rem. Centrale bankiers hebben geen haast om de rente aan te passen, aangezien deze nu voldoende beperkend is. Dat stelt Christian Scherrmann, America-econoom bij DWS.

Volgens Scherrmann is de tijd aangebroken om het inflatiebestrijding-vóór-alles mantra weer eens onder de aandacht te brengen. Zo zouden de markten baat hebben bij een reminder dat een toename van de inflatie opnieuw een ronde renteverhogingen tot gevolg heeft. Hoewel het huidige basisscenario van Scherrmann geen renteverhogingen bevat, denkt hij wel dat centrale bankiers bezig zijn om tijd te kopen totdat de desinflatie op gang komt.