Fidelity: Waarom Chinese beleggers dol zijn op ultralange obligaties

Fidelity: Waarom Chinese beleggers dol zijn op ultralange obligaties

Obligaties China
China (10) renmimbi

De vraag naar Chinese staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar is groot omdat veel beleggers hopen op renteverlagingen van de PBoC, laat Fidelity zien in haar grafiek van de week. Deze vraag wordt weerspiegeld in de yield op 30-jaars obligaties die is gedaald tot het laagste niveau in 19 jaar.

De vraag wordt gedreven door de zoektocht naar hogere rendementen nu de obligatierendementen over de hele curve zijn gedaald. Omdat China van plan is dit jaar voor $ 139 miljard aan ultralange staatsobligaties uit te geven, kunnen er kortetermijnschommelingen aan de langere kant van de yieldcurve zijn, maar volgens Fidelity zet de obligatie opleving door vanwege het langzame en turbulente herstel van de Chinese economie.

22032024 Fidelity