Fidelity: Half-voorzichtig over halfgeleiders

Fidelity: Half-voorzichtig over halfgeleiders

Technologie
Technologie (08) chips cloud

De ‘koop-alles’ fase als het gaat om halfgeleideraandelen is voorbij, zou blijkt uit de wekelijkse grafiek van vermogensbeheerder Fidelity International.

Beleggers in de sector dienen twee zaken in de gaten te houden nu de aandelenkoersen van halfgeleiders stijgen. Ten eerste is de huidige stijging bijna volledig te danken aan de prijsstijging van halfgeleiderproducten en niet aan toenemende verkopen. Ten tweede zijn de kapitaaluitgaven bij veel bedrijven in de halfgeleidersector de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen, wat zorgen baart over overcapaciteit. 

Toch denkt Fidelity dat deze zorgen de komende kwartalen afnemen. De vooruitgang in kunstmatige intelligentie-technologie voedt namelijk het langetermijnoptimisme over de halfgeleiderindustrie. Fidelity ziet door de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie een stijgende vraag naar smartphones, pc’s en servers.  

Over de overcapaciteit hoeven beleggers zich volgens Fidelity ook niet druk te maken: de grootste bedrijven begonnen met het terugschroeven van hun investeringen.  

De huidige aandelenkoersen laten volgens Fidelity zien dat beleggers optimistisch zijn, maar niet euforisch. Als de eerdergenoemde zorgen weer plaats maken voor euforie is het volgens Fidelity waarschijnlijk een goed moment om op dat hoogtepunt te vertrekken. 

18032024 Fidelity