Asset Allocation Awards 2024 uitgereikt

Asset Allocation Awards 2024 uitgereikt

Collagefoto.jpg

In Amsterdam en Brussel zijn de Asset Allocation Awards 2024 bekendgemaakt en uitgereikt.

De Asset Allocation Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste asset allocatierapporten van asset managers in de categorieën: Asset Allocatie, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.

Ook dit jaar vond de uitreiking van de Asset Allocation Awards plaats tijdens een Asset Allocation Seminar georganiseerd door Financial Investigator. Dit jaar was er voor het eerst ook een editie in Brussel. De uitreiking van de vijf awards trok in beide hoofdsteden een volle zaal.

Tijdens het seminar werd vooral ingezoomd op de outlook voor 2024 en op de macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen en in hoeverre die hun weerslag hebben op de asset allocatie.

De selectie van de Asset Allocation Awards wordt gedaan door Alpha Research, het onafhankelijke onderzoeksbureau voor professionele beleggers dat maandelijks meer dan 50 asset allocatie rapporten van asset managers, fondshuizen en research partijen inventariseert en die opinies actualiseert in een database.

‘Om voor een nominatie in aanmerking te komen moet een rapport minimaal drie jaar bestaan, op zijn minst één keer per kwartaal worden gepubliceerd, en in de afgelopen 36 maanden concrete asset allocatie aanbevelingen hebben gerapporteerd voor in ieder geval de categorieën Asset Allocatie, Fixed Income, Equities Regionaal en Equities Sector,’ legt Eelco Ubbels uit, de oprichter van Alpha Research die de awards persoonlijk overhandigde.

 
Dit zijn de winnaars voor 2024:
 

WINNAAR CATEGORIE 'OVERALL':

NORTHERN TRUST ASSET MANAGEMENT


***

WINNAAR CATEGORIE 'ASSET ALLOCATION'

NEUBERGER BERMAN


***

WINNAAR CATEGORIE 'FIXED INCOME'

CARDANO

 
***

WINNAAR CATEGORIE 'EQUITIES REGIONAL'

GOLDMAN SACHS ASSET MANAGEMENT

 
***

WINNAAR CATEGORIE 'EQUITIES SECTOR'

DWS