Bpf Schilders besteedt effectenbewaring en beleggingsadministratie uit aan BNY Mellon

Bpf Schilders besteedt effectenbewaring en beleggingsadministratie uit aan BNY Mellon

Fiduciair Management Pensioenfondsen
Vriendschap-relatie-samenwerking-algemeen.jpg

BPF Schilders heeft BNY Mellon aangesteld als custodian en beleggingsadministrateur voor haar totale belegde vermogen. Naast de bewaarneming van effecten zal BNY Mellon voor het fonds de beleggingsadministratie, de toezichthouderrapportage, de performancemeting en de controle van beleggingsmandaten verzorgen.

BPF Schilders is het bedrijfstakpensioenfonds voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf in Nederland. Momenteel heeft het fonds 109.600 deelnemers en een belegd vermogen van €8 miljard.

'Een custodian die een lokale dienstverlening kan bieden, ondersteund door een grote, wereldwijde organisatie, was voor ons essentieel in de keuze voor BNY Mellon', zegt Dick Vis, werkgeversvoorzitter van het fonds. “BNY Mellon levert een sterke basis om samen in vertrouwen te kunnen overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel (WTP).”

BNY Mellon is in Nederland marktleider op het gebied van effectenbewaring en beleggingsadministratie. Zij bedient op dit moment ruim een derde van de totale Nederlandse institutionele markt. Wereldwijd is BNY Mellon de grootste custodian met een bewaard vermogen van $45.7 biljoen (per 30 september 2023).

'Wij zien uit naar een langdurige samenwerking met BPF Schilders, waarin wij een geïntegreerde custody en beleggingsadministratie leveren, die aansluit op hun wensen,' vult Xavier van den Brande, hoofd Asset Owners BNY Mellon Europa, aan. 'Onze gediversifieerde dienstverlening, met een focus op hoe het pensioenfonds van de toekomst de interactie met haar deelnemers kan optimaliseren, wordt gedragen door een sterke Nederlandse basis en onze wereldwijde schaal. Dit onderschrijft onze commitment aan de Nederlandse markt.'