WIFS: Lancering Top 50 Women in Sustainable Finance 2023

WIFS: Lancering Top 50 Women in Sustainable Finance 2023

Diversiteit
Nieuwe baan vrouw (03) on the move

Op 27 september 2023 wordt de Top 50 Women in Sustainable Finance 2023 gelanceerd. De Top 50 belicht vrouwelijke leiders in Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid binnen de financiële sector.

De lijst is samengesteld door een vakjury onder voorzitterschap van Marguerite Soeteman-Reijnen en zal bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse WIFS Dive In Festival, ditmaal bij de Volksbank in Utrecht.

Genomineerden van de Top 50 zetten zich in voor meer duurzaamheid in de financiële sector en hebben aantoonbare zichtbaarheid en impact op dit onderwerp. Het gaat hierbij niet alleen om duurzaam beleggen, maar bijvoorbeeld ook om verduurzaming van de hypothekenportefeuille van een bank of het leveren van een bijdrage aan de algemene gezondheid bij een zorgverzekeraar. 

De Top 50 is een initiatief van Nicolette Loonen (Founding Partner van TOSCA) en WIFS. WIFS is een vereniging die streeft naar een toekomst waarin de financiële sector net zo divers én inclusief is als onze samenleving. Het vertrouwen in de sector moet worden hersteld en WIFS is ervan overtuigd dat de inbreng van feminiene waarden hier een grote rol in kan spelen.

Met de Top 50 willen Loonen en WIFS Nederlandse vrouwelijke rolmodellen zichtbaarder maken. De vakjury – bestaande uit Marguerite Soeteman-Reijnen (voorzitter), Petri Hofsté, Marilou van Golstein Brouwers, Faisal Setoe, Stephan Veen en Rinke Zonneveld – stelde op basis van eerder ontvangen nominaties de Top 50 samen. Hierin was leidend dat de genomineerden het afgelopen jaar zichtbaar waren op het onderwerp en duidelijke resultaten hebben geboekt. Juryvoorzitter Soeteman-Reijnen onderschrijft het belang van de Top 50:

'De genomineerden geven duurzaamheid niet alleen een gezicht. Deze dames nemen eigenaarschap, wekken vertrouwen en creëren zowel intern als extern essentiële resultaten.'

De Top 50 Women in Sustainable Finance zal het hoogtepunt zijn van het Dive In Festival. Dit meermaals bekroonde event voor diversiteit en inclusie binnen de financiële sector gaat haar negende jaar in, met dit keer meer dan 100 evenementen in 40 landen.

Dive In laat zien dat er verder gekeken moet worden dan de traditionele definities van diversiteit om een gelijk speelveld voor talent te creëren. Ook gender, genderidentiteit, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid, sociale mobiliteit, geloof, zorgverantwoordelijkheden, geestelijke gezondheid en fysieke beperkingen moeten hierbij in ogenschouw worden genomen.