HFR: Sterke winsten in aandelengerichte hedge strategieën

HFR: Sterke winsten in aandelengerichte hedge strategieën

Hedgefondsen
Grafiek omhoog bijgesneden.jpg

Verhoogde verwachtingen voor sterker dan verwachte H2 2023, inclusief inprijzen van spoedig einde van renteverhogingscyclus.

‘Hedgefondsen hebben de stijging van juni voortgezet in juli, met sterke winsten geconcentreerd in event-driven en aandelengerichte hedge strategieën die een brede wins behaalden in minder gecorreleerde strategieën. Vergelijkbare trends hebben prestaties aangedreven, waaronder technologie, financiële sector en blootstelling aan M&A-transactiefinanciering.  Hoewel de winsten werden aangedreven door deze dynamische blootstellingen, waren de prestaties van de sector over de hele linie sterk, omdat alle vier de hoofdstrategieën in deze maand vooruitgang boekten,’ aldus Kenneth Heinz vandaag, President van HFR.

‘Krachtige trends op het gebied van technologie en AI werden aangevuld door een sterke bèta-rugwind van aandelen, omdat banken herstelden van de recente volatiliteit terwijl de inflatiedruk afnam. Dit verhoogde de verwachtingen voor een sterker dan verwachte tweede helft van 2023, inclusief het inprijzen van een spoedig einde van de renteverhogingscyclus. Hoewel deze trends op korte termijn gunstig zijn geweest, zullen institutionele beleggers die toegang willen krijgen tot deze gespecialiseerde, krachtige trends en tegelijkertijd zowel defensief als opportunistisch willen blijven in perioden van volatiliteit, hun beleggingen waarschijnlijk toewijzen en uitbreiden aan managers die hun deskundigheid en capaciteiten hebben bewezen in de vroege stadia van deze transformatieve marktdynamiek.’