Ocarian: Regelgeving grootste uitdaging voor aantrekken kapitaal

Ocarian: Regelgeving grootste uitdaging voor aantrekken kapitaal

Alternatives
Geld dollar euro (02)

Alternative fund managers zien regelgeving als de grootste uitdaging om kapitaal aan te trekken.

De huidige regelgeving is de grootste uitdaging voor alternative funds om kapitaal aan te trekken, volgens Ocarian vandaag. Uit diens onderzoek onder managers in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa blijkt dat ‘kwesties rond verslaglegging worden gezien als de op één na grootste uitdaging voor het succesvol werven van fondsen. Deze bevindingen komen op een moment dat de sector te maken heeft met wereldwijde regeldruk en op handen zijnde veranderingen in de regelgeving, evenals met een toegenomen toezicht van regelgevers op duurzaamheidspraktijken en -rapportage.

Het liquiditeitsprofiel van managers van alternatieve fondsen en de beschikbaarheid van activa werden respectievelijk als derde en vierde gerangschikt, gevolgd door de uitdagingen waarmee alternatieve vermogensbeheerders worden geconfronteerd door het huidige economische klimaat. 

Uit het onderzoek blijkt dat onderhandse plaatsing als de belangrijkste methode wordt gezien om kapitaal aan te trekken. Meer dan acht op de tien (83%) zijn van plan om dit in de komende 18 maanden te gebruiken. Het op de markt brengen van AIFs staat op de tweede plaats en bijna de helft (47%) zal hier de komende 18 maanden gebruik van maken. Iets meer dan een derde (35%) van hen zegt de komende 18 maanden gebruik te zullen maken van de expertise van een broker.'