Sycamore AM: Potentiële negatieve effecten van technologie

Sycamore AM: Potentiële negatieve effecten van technologie

Technologie
Technologie (05)

Investeerders bundelen hun krachten in een nieuwe coalitie om de impact van de techsector op geestelijke gezondheid en welzijn aan te pakken.

‘Als het gaat om investeren in technologie, hebben we er altijd een prioriteit van gemaakt om in lijn te zijn met onze verantwoordelijke investeringsaanpak,’ reageert Marie Vallaeys, ESG-analist bij Sycomore AM en medevoorzitter van de coalitie. ‘De potentiële negatieve effecten van technologie op de geestelijke gezondheid en het welzijn van eindgebruikers zijn lang onderschat door bedrijven. Waar engagementacties op het gebied van digitale rechten, gezichtsherkenning en AI-ethiek al in gang zijn gezet, zijn we er trots op onze krachten te bundelen om bedrijven in de technologiesector te laten inzien dat het welzijn van gebruikers een groeiend punt van zorg is voor actieve ESG-beleggers. We streven ernaar om concrete beleidsmaatregelen te nemen.’

‘Het initiëren van discussies is een eerste stap en we hopen oprecht dat bedrijven openstaan voor een constructieve dialoog,’ vult Théo Kotula aan, ESG-analist bij AXA IM en medevoorzitter van de coalitie. ‘We streven gezamenlijk naar een positieve uitkomst, maar als die niet bevredigend is, moet elk lid misschien overwegen zijn eigen escalatietactiek te starten, van het verlagen van de ESG-score tot stemmen tegen het management tijdens algemene vergaderingen van aandeelhouders of het indienen van aandeelhoudersresoluties’.

De 27 ondertekenaars zijn: Achmea, Achmea Beleggingsbeheer, Adrian Dominican Sisters Portfolio Advisory Board, AMIRAL GESTION, Anima Sgr, Aviva Investeerders, AXA Beleggingsbeheer, Bon Secours Mercy Health, Boston gemeenschappelijk vermogensbeheer, Congregatie van St. Joseph, Dana Beleggingsadviseurs, Dochters der Liefde, Provincie Sint-Louise, Dorval Vermogensbeheer, EFG Vermogensbeheer, Ethos Fonds/Engagement Pool International, Fondo Pensione per il Personale delle Aziende del, Future Super, La Financière de L'Echiquier, La Française Vermogensbeheer, Mercy Investment Services Inc., National Employment Savings Trust (NEST), Ofi Invest Vermogensbeheer, Providence St. Joseph Health, Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen, Sycomore Vermogensbeheer, Trillium Vermogensbeheer, en U Ethisch.