LGIM: Vastbesloten BoE betekent geruststelling voor beleggers in Britse overheidsobligaties

LGIM: Vastbesloten BoE betekent geruststelling voor beleggers in Britse overheidsobligaties

Monetair beleid Verenigd Koninkrijk
Britse Parlement.jpg

Josefine Urban, Senior Portfolio Manager bij Legal & General Investment Management (LGIM), geeft het volgende commentaar op de renteverhoging van 0,5% door de Bank of England van gisteren:

'De Bank of England heeft de markten verrast door de rente met 50 basispunten te verhogen in plaats van de alom verwachte 25 basispunten. Ze heeft daarmee een duidelijke boodschap gegeven: ze is vastbesloten om de inflatie terug te dringen en ze zal niet terugschrikken om krachtig te reageren op nieuwe, sterkere inflatiecijfers.

De krachtige combinatie van hoge loonstijgingen en een sterker dan verwachte inflatie - met name de inflatie van de dienstenprijzen - heeft het Monetary Policy Committee weinig andere keus gelaten dan een strenge boodschap te geven.

De onmiddellijke reactie van de markt leverde een afvlakking van de rentecurve op. Door nu doortastende maatregelen te nemen, hoopt men duidelijk dat er later minder verkrapping nodig zal zijn. Het beleid van de Bank of England is steeds minder afhankelijk van prognoses en sterk afhankelijk van macro-economische cijfers. De bank zal de inflatie niet ongecontroleerd op hol laten slaan en dat zou een geruststelling moeten zijn voor beleggers in Britse overheidsobligaties.'