Polestar en Rivian: Zonder directe actie overschrijdt auto-industrie IPCC-doel van 1,5 graad met meer dan 75%

Polestar en Rivian: Zonder directe actie overschrijdt auto-industrie IPCC-doel van 1,5 graad met meer dan 75%

Infrastructuur Energietransitie
Duurzaam (16) Elektrische auto.png

Polestar (Nasdaq: PSNY) en Rivian (Nasdaq: RIVN) hebben samengewerkt aan een 'Pathway Report' waarin wordt geconcludeerd dat de auto-industrie de IPCC-grens van 1,5 graad tegen 2050 met minstens 75% zal overschrijden.

De twee baanbrekende EV-aanbieders hebben het rapport laten samenstellen als reactie op de klimaatcrisis. Het rapport, dat bestaande open-sourcegegevens gebruikt om het huidige traject voor emissies binnen de auto-industrie te modelleren, is uitgevoerd door het wereldwijd actieve managementadviesbureau Kearney. De belangrijkste conclusies zijn:

  • Directe actie is nodig om te voorkomen dat de auto-industrie de IPCC-grens van 1,5 graad op grote schaal overschrijdt.
  • Elektrificatie alleen is niet genoeg: het rapport beveelt aan om industrie met drie hefbomen op het juiste pad te brengen en roept op tot nieuwe vormen van samenwerking om snel resultaten te boeken.
  • Bovenop een snellere invoering van elektrisch rijden is ook collectieve actie vereist om de uitstoot van broeikasgassen in de toeleveringsketen te verminderen en hernieuwbare energie in netwerken te vergroten.