Achmea rondt overname ABN AMRO Pensioeninstelling af

Achmea rondt overname ABN AMRO Pensioeninstelling af

Pensioenfondsen
Pensioen (06)

Achmea en ABN AMRO hebben de in mei aangekondigde overname van ABN AMRO PPI afgerond. Hierdoor maakt de PPI vanaf nu deel uit van Achmea. 

De PPI gaat verder onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI. De 24 medewerkers van de PPI gaan over naar Achmea. 
 
Door de overname betreedt Achmea de markt van premiepensioeninstellingen (PPI’s). Onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI wordt de dienstverlening aan bestaande klanten voortgezet en verder geoptimaliseerd. Daarnaast verwacht Achmea met het verbeterde aanbod nieuwe werkgevers te interesseren en aan zich te binden.
 
ABN AMRO PPI voert sinds 2012 DC-pensioenregelingen uit en telt nu als Centraal Beheer PPI ongeveer 955 werkgevers en circa 190.000 deelnemers uit het MKB en de grootzakelijke markt als haar klanten. Het beheerd vermogen bedraagt circa €3,5 miljard. De transactie levert naar verwachting een bescheiden boekwinst op voor ABN AMRO.