RBC Global Asset Management en BlueBay openen kantoor in Amsterdam

RBC Global Asset Management en BlueBay openen kantoor in Amsterdam

Vermogensbeheer
Algemeen aandacht omhoog alert

RBC Global Asset Management en BlueBay Asset Management hebben recent een kantoor geopend in Amsterdam en verbreden daarmee hun lokale aanwezigheid in Continentaal Europa. Vanuit dit nieuwe kantoor worden zowel de klanten uit de Benelux als de Nordics bediend.

De opening van het kantoor volgt op de eerdere aanstelling van Kornelis Buursma per 1 februari als Director Business Development Benelux en op de aanstelling van Rami Salminen per 1 maart als Director Business Development Nordics. Zowel Buursma als Salminen zijn gevestigd op dit Amsterdamse kantoor.

RBC AM en BlueBay beheren gezamenlijk een vermogen van ruim CAD $ 600 miljard. Het nieuwe kantoor zal een belangrijke rol spelen in de verdere groei van RBC AM en BlueBay. RBC AM heeft een diepgaande kennis van alle subcategorieën van aandelen en biedt beleggers toegang tot actief beheerde beleggingsstrategieën.

BlueBay biedt toegang tot een breed palet aan actief beheerde vastrentende beleggingen in verschillende sub-categorieën en regio´s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wereldwijd geïntegreerd beleggingsplatform om te komen tot weloverwogen beleggingsbeslissingen. De verschillende strategieën van zowel RBC AM als BlueBay hebben naar eigen zeggen een uitstekend trackrecord waarbij ESG volledig geïntegreerd is in het beleggingsproces.

Anthony Pickering, Global Head of Business Development, stelt over verdere groei van het lokale Europese kantorennetwerk: 'Wij werken al vele jaren samen met investeerders uit de Benelux en de Nordics. Het openen van ons kantoor in Amsterdam in combinatie met het aanstellen van ervaren en lokale werknemers helpt ons om verder te investeren in onze bestaande klantenbasis en om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van onze klanten. Ik ben ook heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die dit kantoor voor ons zal creëren om ons klantenbestand in deze twee belangrijke regio´s verder te laten groeien.'