Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer selecteert Lestrade als Operational Due Diligence Dienstverlener

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer selecteert Lestrade als Operational Due Diligence Dienstverlener

Pensioenfondsen
Vriendschap-relatie-samenwerking-algemeen.jpg

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (“Rail&OV”) heeft Lestrade geselecteerd als vaste samenwerkingspartner in het uitvoeren van Operational Due Diligence (“ODD”). Na een uitvoerig selectietraject in 2021 is Lestrade per januari 2022 aangesteld om voor het pensioenfonds ODD-onderzoeken uit te voeren op externe vermogensbeheerders in publieke en private markten.

Rail&OV heeft ervoor gekozen om uitvoering van de ODD-onderzoeken uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau. De afdeling contractmanagement voert de regie over deze uitbesteding en zal tevens aanwezig zijn bij de (virtuele) ODD-sessies met externe vermogensbeheerders. Op deze manier blijven kennis en ervaring geborgd binnen Rail&OV.

Keuze voor Lestrade

Suzanne van der Linden, Coördinator Contractmanagement Rail&OV: “De uiteindelijke keuze voor Lestrade is gelegen in de ODD-expertise, de flexibiliteit die wordt geboden, de kennis van het Nederlandse toezichtskader en het Holly platform waarmee Lestrade alle informatie ontsluit met haar klanten. De ‘integrated’ ODD-benadering past bij de regievoering rol van Rail&OV.”

Bram Vennegoor, Partner Lestrade: "Wij zijn vereerd dat we door Rail&OV zijn gekozen als samenwerkingspartner. Het is een bevestiging van een toenemende vraag naar specialistische ODD-kennis, zeker op het gebied van beleggingen in private markten. Met Lestrade's unieke ODD-aanpak voor beleggingen in publieke en private markten hopen we bij te kunnen dragen aan een robuust selectie- en monitoringproces voor Rail&OV."