Monex: Subtiele verandering in taal van de Fed doet EURUSD dalen

Monex: Subtiele verandering in taal van de Fed doet EURUSD dalen

Rente Dollar Euro Fed
Ima Sammani-Monex-980x600.jpg

Na de gemengde economische data uit de Verenigde Staten in de afgelopen twee maanden was een havikachtige toon van de Fed in de persverklaring over het rentebesluit wel het laatste wat markten verwacht hadden en dat was te zien aan de marktreactie. Hieronder volgt een kort commentaar van Ima Sammani, Valuta-analist bij Monex Europe op het rentebesluit van de Fed.

Hoewel de verandering in de taal van de persverklaring maar minimaal was, daalde EURUSD met meer dan 0,3% na de publicatie van het besluit. De Fed wijzigde de formulering over de voortgang van het economische herstel van 'totdat er substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale werkgelegenheids- en prijsstabiliteit doelstellingen' naar 'totdat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van deze doelstellingen'.

Een subtiel verschil, maar genoeg om markten ervan te overtuigen dat een eerdere aankondiging van de QE tapering tijdlijn eraan zit te komen. Deze aankondiging vindt waarschijnlijk in september of december plaats.