BlackRock: SDGs van VN cruciaal voor beleggingsstrategie

BlackRock: SDGs van VN cruciaal voor beleggingsstrategie

Duurzaam beleggen ESG
Duurzaam (1) klimaat.jpg

Hoewel overheden de verantwoordelijkheid dragen om aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties te voldoen, is het de particuliere sector die de sleutel in handen heeft om dat mogelijk te maken. Beleggers en vermogensbeheerders moeten de SDGs als raamwerk gebruiken voor hun duurzame strategieën. 

Dat schrijft vermogensbeheerder BlackRock in het rapport 'Sustainable Investing: Integrating the UN SDGs in Investments'. Naarmate overheden meer regels instellen om de SDG-doelstellingen te halen, wordt een ESG-management waarin die SDGs geïmplementeerd zijn steeds relevanter voor het succes van een beleggingsstrategie.

Uit het onderzoek van BlackRock blijkt dat er een grote overlap is tussen de SDGs van de VN en bedrijfsindicatoren die van belang zijn voor de financiële prestaties op de lange termijn. BlackRock hield 980 financieel relevante duurzaamheidsindicatoren van de Sustainability Accounting Standards Board naast de 242 wereldwijde indicatoren van de SDGs en zag een overlap van maar liefst 70%.

De SDGs kunnen niet alleen gebruikt worden om beleggingsstrategieën af te stellen op duurzame doelstellingen of richtlijnen, maar ook om de bijbehorende risico’s en kansen op te nemen in een bredere ESG-integratiestrategie, aldus de vermogensbeheerder.

Carole Crozat, Head of Fundamental Research bij BlackRock Sustainable Investing: 'Als beleggers met behulp van het SDG-frame ESG-risico’s nog beter kunnen integreren in hun beleggingsportefeuilles, kan dat aanzienlijk bijdragen aan het halen van de SDGs en de totale bijdrage van de particuliere sector drastisch vergroten, veel meer dan alleen via impactbeleggingen.'