Video's Live Uitzending 22 maart over Beleggen onder het Nieuwe Pensioencontract

Video's Live Uitzending 22 maart over Beleggen onder het Nieuwe Pensioencontract

Live Uitzending 22 maart 2021 - algemeen beeld.png

Op 22 maart vond de Live Uitzending plaats over 'Beleggen onder het Nieuwe Pensioencontract'. Diverse experts gaven onder leiding van Evert van Zwol van Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM relevante inzichten over de veranderingen en uitdagingen die het nieuwe pensioencontract met zich meebrengt voor pensioenfondsen.

 

Welkom & Introductie
Evert van Zwol, Voorzitter commissie Beleggingen en Vermogensbeheer, Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM.
 

 

Doorleef de dilemma’s: Keuzes maken met hoofd én hart
Jack Jonk, Chief Investment Officer, Blue Sky Group, schetste de bestuurlijke dilemma’s bij de overgang naar het nieuwe stelsel en betoogt dat naast logica het moraal een belangrijke rol speelt. Guiding principles helpen om antwoord te vinden op onder meer de volgende vragen: Welke contractsvorm past het beste? Waarom zou je invaren of juist niet? En wat zijn de afwegingen voor de beleggingsportefeuille?
 

 

Transitie FTK: Een ingewikkelde route naar meer vrijheid?
Arjen Monster, Head of Strategic & LDI Advice, Integrated Client Solutions, NN Investment Partners, ging in op de implicaties van het transitie FTK op het beleggingsbeleid. Welke extra mogelijkheden biedt dit? Hoe kunt u dit op een robuuste manier doen? Hoe gaat u om met de monitoring? Wat kunt u nu al doen?
 

 

Nieuw contract, nieuwe beleggingsstrategie?
Anton Wouters, Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management, beschreef de mogelijke gevolgen van het nieuwe pensioencontract op de beleggingsstrategie. Aandelen overwegen ten opzichte van vastrentende waarden? Meer ruimte voor illiquide beleggingen? Wat is de impact van de leeftijdscohorten? Meer duurzame beleggingen of niet?
 

 

Dubbelinterview over de impact van het nieuwe pensioencontract op het risicobeleid
Martijn Euverman, Partner, Sprenkels & Verschuren sprak samen met Loranne van Lieshout, Investment and Risk Management Consultant for pension funds, Ortec Finance over de impact van het nieuwe pensioencontract op het risicobeleid van pensioenfondsen.
 

 

Beleggen onder het NPC: Observaties DNB
Sven van den Beld, Afdelingshoofd Expertisecentrum Financiële Risico's Pensioenfondsen, DNB, deelde enkele resultaten van onderzoek van DNB naar de verwachtingen van vermogensbeheerders en pensioenfondsen ten aanzien van het beleggingsbeleid in het NPC. Verder ging hij in op de uitgangspunten van DNB voor het toezicht op het nieuwe pensioencontract.
 

 

Paneldiscussie over de strategische keuzes ten aanzien van de beleggingsportefeuille

Met:

  • Rik Albrecht, Pensioenfondsbestuurder, Voorzitter beleggingscommissie, Toezichthouder, verschillende pensioenfondsen
  • Twan van Erp, Hoofd Strategisch Portefeuille Advies, Achmea Investment Management
  • Jitzes Noorman, Delegated CIO, Fiduciaire Team, BMO Global Asset Management

 

  

In samenwerking met:

Logo's totaal 22032101 (12032021) 1.png