Ahold Delhaize Pensioen selecteert Achmea IM als fiduciair manager

Ahold Delhaize Pensioen selecteert Achmea IM als fiduciair manager

Fiduciair Management
Handshake 2.jpg

Ahold Delhaize Pensioen heeft Achmea Investment Management geselecteerd als haar nieuwe fiduciair manager. Achmea Investment Management levert vanaf 1 juli 2021 de diensten balansbeheer, selectie en monitoring externe managers, maatschappelijk verantwoord beleggen, reporting en liquiditeits- en risicomanagement. Ahold Delhaize Pensioen bedient in totaal meer dan 90.000 deelnemers en heeft een belegd vermogen van ruim € 6,3 miljard.

Eric Huizing, Uitvoerend Bestuurder Beleggingen bij Ahold Delhaize Pensioen: “Onze keuze is tot stand gekomen na een zorgvuldige oriëntatie en selectie. Er zijn meerdere gespreksrondes geweest, zowel online als op locatie, voor zover de coronaregels dat toelieten. Achmea Investment Management heeft zich hierbij goed ingeleefd en inzicht gegeven in wat ze voor ons kunnen betekenen. Hierdoor konden wij een afgewogen besluit nemen. We hebben Achmea Investment Management leren kennen als een partij die stevig met beide benen in de Nederlandse pensioen- en vermogensbeheermarkt staat. We hebben veel vertrouwen in onze toekomstige samenwerking.”

Jacob de Wit, directievoorzitter van Achmea Investment Management: “We zijn ontzettend blij dat Ahold Delhaize Pensioen voor ons heeft gekozen. Het is een prachtig ondernemingspensioenfonds. Hun keuze geeft aan dat wij een breed pallet aan pensioenfondsen kunnen bedienen. Daarbij zoeken we naar de culturele en persoonlijke fit tussen mensen en organisaties. We kijken uit naar een mooie samenwerking waarin we elkaar versterken.”

In het selectieproces is Ahold Delhaize Pensioen geadviseerd en begeleid door Sprenkels & Verschuren.