BNY Mellon: Uitbreiding van beleggingsassortiment met drie thematische strategieën

BNY Mellon: Uitbreiding van beleggingsassortiment met drie thematische strategieën

Langetermijn beleggen
Wereld4.jpg

BNY Mellon Investment Management breidt zijn beleggingsassortiment uit met de aankondiging van drie thematische 'future'-strategieën. Dit zijn Future Earth, Future Food en Future Life.

Future Earth Strategy

De BNY Mellon Future Earth Strategy belegt in bedrijven die proactief bijdragen aan een algehele verschuiving naar het helpen beschermen van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Het fonds put ideeën uit Newtons ‘Earth Matters'-thema, en houdt rekening met een breed scala aan milieuproblemen, waaronder uitputting van natuurlijke hulpbronnen en de impact ervan op overheidsbeleid, bedrijfsstrategieën en consumentengedrag.

Vier subthema's van aandacht zijn onder meer efficiënte infrastructuur, resource management & recycling, schone energie en elektrische voertuigen.

Future Food Strategy

De BNY Mellon Future Food Strategy belegt in bedrijven die zullen profiteren van de talloze kansen die samenhangen met de vraag naar nieuw voedsel en technologische innovaties in de wereldwijde voedselvoorzieningsketen.

Aspecten die in overweging moeten worden genomen zijn onder meer de bevolkingsgroei, vermindering van de oogstopbrengsten en de vraag naar gezonder voedsel. Het fonds bestrijkt drie subthema's: landbouw & productie, voedselverwerking & innovatie en detailhandel & consumptie.

Future Life Strategy

De BNY Mellon Future Life Fund Strategy belegt in bedrijven over de hele wereld die zullen profiteren van de kansen die samenhangen met de vergrijzing van de wereldbevolking en de veranderingen die hierdoor de vraag van consumenten naar producten en diensten zullen stimuleren. Veranderende bevolkingsdynamiek en groei in gezondheidsgerelateerde industrieën zijn belangrijke drijvende krachten achter de investeringsachtergrond.

Het fonds richt zich op vier subthema's: zorg & ondersteuning, financiële zekerheid, gezondheidsinnovatie en ‘beter leven’. Er worden kansen verkend op het gebied van gezondheidszorg, vrije tijd, financiële dienstverlening, huisvesting en reizen.

De strategieën worden actief beheerd in wereldwijde portefeuille gericht op aandelen door Newton Investment Management, onderdeel van BNY Mellon IM.