4ESG Consulting helpt financiële instellingen met duurzaamheidsvraagstukken

4ESG Consulting helpt financiële instellingen met duurzaamheidsvraagstukken

Duurzaam beleggen
duurzaam.jpg

Samen met Miranda Haak en Joost Prince gaat Bas Knol financiële instellingen helpen met het voldoen aan duurzaamheidswetgeving en ambities op het gebied van duurzaam beleggen te realiseren. Alle kennis en ervaring van 30 jaar loondienst wil het drietal inzetten als zelfstandigen bij 4ESG Consulting.

4ESG Consulting is een nieuw adviesbureau van Miranda Haak, Bas Knol en Joost Prince. De adviseurs van dit bedrijf helpen pensioenfondsen, vermogensbeheerders, banken, verzekeraars en intermediairs te voldoen aan duurzaamheidswetgeving.

Ook wordt geholpen bij de aanscherping van hun beleid over maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) en met de selectie en implementatie van MVB-instrumenten om de doelstellingen van dit beleid te bereiken.

Haak is juridisch adviseur, milieukundige en programmamanager en is sinds 1998 werkzaam in de financiële dienstverlening. Zij blijft naast 4ESG Consulting voorlopig nog een aantal dagen per week voor Achmea Investment Management werken.

Knol heeft vanaf 1990 gewerkt voor banken, verzekeraars en vermogensbeheerders en adviseert sinds 2014 financiële instellingen over duurzaam beleggen.

Prince is bedrijfskundige en voordat hij als zelfstandig adviseur in 2015 begon, was hij werkzaam als toezichthouder bij de AFM en adviseur bij KPMG. In die verschillende rollen heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan die hij inzet bij de implementatie van nieuwe wetgeving bij financiële instellingen.