State Street Global Advisors: Lancering SPDR MSCI World Value UCITS ETF

State Street Global Advisors: Lancering SPDR MSCI World Value UCITS ETF

Vermogensbeheer
Stocks.jpg

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT), heeft vandaag de lancering aan van de SPDR MSCI World Value UCITS ETF aangekondigd. De beleggingsdoelstelling van het fonds is het volgen van de prestaties van aandelen in wereldwijd ontwikkelde markten, waarbij een hogere weging wordt toegepast op aandelen met de karakteristieken van een lage waardering.

De ETF zal de MSCI World Value Exposure Select Index volgen, een afgeleide van de MSCI World Index. Deze index omvat grote en middelgrote effecten uit 23 ontwikkelde markten. De index is er op gericht de prestaties van bedrijven weer te geven die een relatief hogere waarde-exposure bieden binnen de hoofdindex, terwijl ook wordt getracht om bedrijven van slechte kwaliteit, "value traps", uit te sluiten en sectorneutraliteit te waarborgen. De index bestaat uit 350 effecten, gebaseerd op de hoogste gecombineerde 'Value Select'-score, heeft een maximale weging van 5% per aandeel en wordt halfjaarlijks geherbalanceerd, met een omzetbuffer van 50%.

De nieuwe wereldwijde ETF is de nieuwste toevoeging aan de SPDR® Value Exposure Select reeks, die al een ETF bevat die de MSCI USA Value Exposure Select Index volgt en een ETF die de MSCI Europe Value Exposure Select Index volgt. De indices zijn uniek omdat ze zowel kwaliteits- als waarderingsmaatstaven bevatten en value traps bij de selectie en allocatie trachten te vermijden. Enhanced Value-indices daarentegen gebruiken alleen waarderingsmaatstaven.

"Beleggers die Value-strategieën gebruiken om in laag gewaardeerde aandelen te investeren moeten oppassen voor aandelen die vanwege een specifieke reden terecht ondergewaardeerd zijn. Onze ETF's die de MSCI Value Exposure Select Indices volgen, stellen beleggers in staat om toegang te krijgen tot een sterke exposure naar de Value Factor, terwijl getracht wordt value traps te vermijden met behulp van een lichte kwaliteitstoets", aldus Philippe Roset, hoofd van State Street SPDR ETF's Nederland.

Ryan Reardon, ETF Strateeg, SPDR, zegt: "Tegen een achtergrond van COVID-19 zijn beleggers op zoek naar geografische diversificatie in Value strategieën. Op dit moment zien waardeaandelen er goedkoop uit op basis van waarderingen, en Value presteert vaak goed in de herstelfase na een recessie. Gezien de onzekerheid over de vorm en timing van het herstel biedt waardebeleggen een relatief aantrekkelijke aanvulling op een goed gediversifieerde portefeuille.

De SPDR MSCI World Value UCITS ETF heeft een TER van 0,25%. Het fonds lanceert met een primaire notering in EUR aan Euronext Amsterdam op 3 september 2020, met secundaire noteringen in USD en GBP die op 4 september 2020 volgen aan de Londense beurs.

Top 10 index aandelen gevolgd door de nieuwe ETF:

 tabel State street.jpg

Bron: MSCI, per 31 juli 2020.