Drees & Sommer en BOAG gaan samen verder

Drees & Sommer en BOAG gaan samen verder

Fusies&Overnames
Samenwerking.jpg

BOAG Advies en Management is als een volledige dochtermaatschappij toegetreden tot Drees & Sommer.  Met circa 50 medewerkers wordt BOAG samengevoegd met Drees & Sommer Nederland dat momenteel ook 50 medewerkers heeft. Per 1 juli bestaat het directieteam van Drees & Sommer Nederland uit Michel de Haan, Kurt van Dijk, Ton Heijmans, André Leeuwis en Johan de Vries.

Drees & Sommer SE is een toonaangevend, internationaal opererend vastgoedgerelateerd advies- en projectmanagementbureau met een hoofdvestiging in Duitsland (Stuttgart). Wereldwijd werken 3.820 medewerkers vanuit 46 kantoren; de bruto omzet in 2019 bedroeg € 500 miljoen. Het bureau heeft door zijn full service dienstverlening, jarenlange ervaring en goede reputatie een sterke impact op de (internationale) markt van vastgoedadvisering en projectmanagement. BOAG is net als Drees & Sommer een allround advies- en projectmanagementbureau dat kiest voor een brede en sectorale dienstverlening. BOAG is actief in diverse sectoren zoals leren, zorgen, werken, beleven, winkelen en wonen.  

Quote Michel de Haan, directievoorzitter Drees & Sommer Nederland: “De fusie met BOAG is een belangrijke stap in de Nederlandse vastgoedmarkt én in onze Europese ontwikkeling: die naar leidende, Europese vastgoedexpert, gedreven door innovatie en circulaire economie.”

Quote Ton Heijmans, managing director Drees & Sommer Nederland (voorheen directievoorzitter BOAG): "De samenvoeging van BOAG en Drees & Sommer Nederland stelt ons in de gelegenheid onze klanten nationaal en internationaal een breder advies- en dienstenpakket aan te bieden. Tegelijkertijd creëert deze stap voor onze huidige en toekomstige werknemers een aantrekkelijk perspectief.”  

De twee advies- en projectmanagementbureaus zijn complementair aan elkaar. Met de fusie van de twee bedrijven wordt de dienstverlening van Drees & Sommer in Nederland en internationaal verder vergroot. 

De dienstverlening van de vernieuwde organisatie in Nederland omvat de volgende business lines:

  • Projectmanagement en Development management
  • User experience & workplace consulting
  • Fit-out projectmanagement
  • Facility management consulting
  • Real estate consulting
  • Cost consulting 
  • Construction management
  • Infrastructure consulting

Opdrachtgevers profiteren door het samengaan van twee sterke bureaus onder meer van de zeer brede aanwezige kennis en schat aan ervaring, opgedaan bij nationale en internationale organisaties en projecten. De samenvoeging zorgt voor nog meer slagkracht, uitgebreide integrale samenwerkingsmogelijkheden en een groot internationaal netwerk.

Voor de huidige en toekomstige medewerkers van Drees & Sommer biedt de vernieuwde, grotere organisatie veel nieuwe carrièrekansen en ontwikkelingsmogelijkheden. Alle medewerkers worden ondergebracht bij Drees & Sommer Nederland – in de overgangsfase blijft BOAG de eigen naam tijdelijk gebruiken met de toevoeging ‘Part of Drees & Sommer’. In Nederland werkt Drees & Sommer vanaf nu vanuit kantoren in Amsterdam (Nieuw-Vennep), Rotterdam (Capelle aan den IJssel) en Eindhoven.