Pensioenfonds KPN: Hernieuwde fiduciair beheerovereenkomst met Aegon AM

Pensioenfonds KPN: Hernieuwde fiduciair beheerovereenkomst met Aegon AM

Fiduciair Management
Samenwerking.jpg

Pensioenfonds KPN en Aegon Asset Management (AAM, voorheen TKP Investments) hebben hun fiduciaire samenwerking bekrachtigd met een hernieuwde beheerovereenkomst. Het afgelopen jaar heeft het pensioenfonds, bijgestaan door KPMG en NautaDutilh, de dienstverlening en het bestaande contract geëvalueerd. De uitkomst van de contractonderhandelingen is een hernieuwd modulair dienstverleningspakket, dat goed aansluit bij de wensen en ambities van het pensioenfonds.

Pensioenfonds KPN is zeer tevreden over de dienstverlening van AAM. De beleggingsresultaten bevinden zich aan de bovenkant van de markt en AAM levert een essentiële bijdrage aan de invulling van de belangrijke MVB-doelstelling. De relatie tussen beide partijen wordt gekenmerkt door onderling vertrouwen, professionaliteit en ambitie. Pensioenfonds KPN kent een hybride regeling, die op een groot aantal onderdelen om maatwerk vraagt. Dankzij de brede en uitvoerige ervaring in fiduciair beheer is AAM goed in staat hier invulling aan te geven. Pensioenfonds KPN verwacht bovendien in toenemende mate te kunnen profiteren van de wereldwijde integratie binnen AAM, waardoor schaalvoordelen nog beter kunnen worden benut.

De hernieuwde beheerovereenkomst is aangegaan voor onbepaalde tijd en heeft een modulaire (kosten)structuur, waarbij de modules individueel opzegbaar zijn. Pensioenfonds KPN is momenteel de grootste fiduciaire klant van AAM, de vernieuwde samenwerking toont het vertrouwen dat het pensioenfonds heeft in de nieuwe marktpropositie van AAM.

Jan-Maarten van Osch, voorzitter van de beleggingscommissie: ‘Met deze hernieuwde overeenkomst onderstrepen we de goede fiduciaire samenwerking met AAM en voldoet het contract weer aan de huidige marktstandaarden.’

Robert Leenes, Head of Fiduciary Clients van AAM: ‘Wij kijken uit naar het voortzetten van de duurzame relatie met Pensioenfonds KPN, waarbij AAM de voor het pensioenfonds vertrouwde fiduciaire diensten blijft verlenen in een meer robuuste organisatie.’