Nieuwste editie van Financial Investigator nú online!

Nieuwste editie van Financial Investigator nú online!

Cover FI7 - editie nu online.jpg

Beleggen in klimaatverandering en energietransitie is complex. Nieuwe technologieën schieten als paddenstoelen uit de grond. Welke technologieën gaan werken en welke niet? Tussen nu en 2050 zal er zo’n 120 biljoen dollar aan investeringen nodig zijn om de klimaatverandering tot twee graden te beperken. Dat stelt beleggers voor grote uitdagingen, maar levert ook kansen op. Een van de uitdagingen is het verzamelen van data en betrouwbare informatie over de effectiviteit van alle inspanningen. Daar is grote behoefte aan.

De onderwerpen klimaatverandering en energietransitie komen in deze editie uitgebreid aan bod. Lees bijvoorbeeld het verslag van de paneldiscussie van ons seminar van 31 oktober, waarbij Karin Bouwmeester (ABN AMRO Bank), Francis Condon (UBS), Liza Jansen (PGGM) en Rishma Moennasing (Rabobank) ingingen op de vraag hoe je meetbare standaarden kunt ontwikkelen voor klimaatverandering en energietransitie. Ook het verslag van de paneldiscussie met Linda Broekhuizen (FMO), Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management), Manfred Schepers (ILX Fund) en Kees Verbaas (Altis Investment Management) is de moeite waard. Zij discussieerden op deze dag onder leiding van Martin Mlynár (Corestone Investment Managers) over de vraag of klimaatverandering een kans of een bedreiging is. 

In het coververhaal staat Martijn Scholten centraal, de kersverse Directeur Vermogensbeheer van MN. ‘De vermogensbeheerder van de toekomst is een slimme dataspecialist met kennis van internationale markten, een goed gevoel voor kansen en risico’s, een scherpe antenne voor ontwikkelingen al voordat ze zichtbaar zijn en een oprecht maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarmee beweegt hij of zij zich met comfort in de bedrijfstak, waarin het steeds meer draait om transparantie, integriteit en uitlegbaarheid.’

In deze eindejaarseditie zoals ieder jaar ook veel aandacht voor de vooruitzichten voor 2020. Over de economische groei zijn de door ons geraadpleegde vermogensbeheerders dit keer redelijk eensgezind: we krijgen ook volgend jaar te maken met een bescheiden groei. Maar waar de één nog vrij optimistisch is gestemd en een stabilisatie van de groeivertraging of zelfs een voorzichtig herstel voorziet, neemt de ander toch voorzichtig het woord recessie in de mond, mede als gevolg van de politieke spanningen in de wereld.

Klik hieronder om het magazine te lezen.