CFA Society VBA Netherlands: Accreditatie voor onderwijsprogramma’s

CFA Society VBA Netherlands: Accreditatie voor onderwijsprogramma’s

MIFID II
Samenwerking.jpg

Het onderwijsprogramma MiFID II stay compliant van CFA Society VBA Netherlands voor beleggingsprofessionals is door DSI geaccrediteerd. MiFID II is begin 2018 in werking getreden. De aangescherpte en nieuwe gedragsregels voor beleggingsprofessionals hebben de grotere bescherming van beleggers als doel. Iedereen die beroepsmatig klanten informeert of adviseert over beleggen, moet vanaf deze datum voldoen aan de vakbekwaamheidseisen opgesteld door de European Securities Markets Association (ESMA).

CFA Society VBA Netherlands kan met de accreditatie als opleider vanaf vandaag haar MiFID II stay compliant program aanbieden om de vakbekwaamheid van beleggingsprofessionals te waarborgen. Hiermee ontzorgt de beroepsvereniging haar leden en werkgevers in het institutionele domein.

Het educatieprogramma is beschikbaar voor alle beleggingsprofessionals die institutionele cliënten adviseren of informeren en die aan de MiFID II vakbekwaamheidswetgeving moeten voldoen. Bijzonder is dat CFA Society VBA Netherlands het educatieprogramma kosteloos aan haar leden aanbiedt. Maar het programma is ook af te nemen voor niet-leden tegen een beperkte vergoeding. Om lid te worden is een CFA of RBA titel niet vereist. Wel is daarvoor minimaal een Bachelor’s degree en meer dan 12 maanden ervaring in de beleggingssector nodig.

Studiemateriaal zal binnenkort beschikbaar komen. CFA Society VBA Netherlands neemt met een online systeem voor registratie en toetsing de praktische zorg voor werkgevers uit handen.

Anne-Marie Munnik RBA, directeur van CFA Society VBA Netherlands zegt: Onze vereniging is de oudste en grootste beroepsvereniging van beleggingsprofessionals in Nederland. Met meer dan 2000 leden voelen wij ons bij uitstek gepositioneerd om institutionele beleggingsorganisaties en hun werknemers te ondersteunen in het waarborgen van kwaliteit en de hoogste standaarden. We hebben goed geluisterd naar onze leden en hun werkgevers. Door de accreditatie als opleider voor Permanent Vakbekwaam kunnen wij daar met ons MiFID II stay compliant program belangrijk aan bijdragen. Wij doen dat zonder winstoogmerk; van leden, voor leden’.