M&G Real Estate: Vastgoed in 2050 klimaatneutraal

M&G Real Estate: Vastgoed in 2050 klimaatneutraal

Klimaatverandering Vastgoed
Vastgoed4.jpg

M&G Real Estate zal in 2050 een volledig klimaatneutrale vastgoedportefeuille hebben. Hiermee zet de vastgoedtak van vermogensbeheerder M&G zich in in de strijd tegen klimaatverandering. In de plannen, bekendgemaakt door het Better Buildings Partnership (BBP), wordt onderstreept dat gebouwen binnen dertig jaar klimaatneutraal moeten zijn. M&G Real Estate belooft samen met 22 andere vastgoedbezitters dat ze aan het eind van 2020 bekendmaken hoe ze dit doel behalen.

De doelstelling geldt voor zowel de operationele als de opgenomen CO2 en omvat ook de impact van het energieverbruik van de gebruikers van de panden. M&G Real Estate zal jaarlijks rapporteren over de voortgang en geeft openheid van zaken met betrekking tot de energieprestaties van de portefeuilles – dit ook om transparantie binnen de vastgoedsector te vergroten.

Laurien van Wieringen, Head of Asset Management van M&G Real Estate in Nederland: ‘Binnen de Nederlandse vastgoed in bezit van M&G Real Estate maken we al grote stappen in de bewustwording rondom klimaatverandering. We werken samen met de Nederlandse technologie-start-up Hello Energy om smart monitoring te implementeren binnen onze portefeuilles, zodat vastgoedmanagers en huurders eenvoudig efficiënter met hun energie om kunnen gaan. Daarnaast maken we gebruik van het certificeringssysteem BREEAM-NL In-Use dat ons helpt om huurders en beleggers goed op de hoogte te houden van de klimaatprestaties van ons vastgoed. Deze instrumenten bieden een goede basis om M&G Real Estate klimaatneutraal te maken.’