Syntrus Achmea: aankoop 257 woningen in Frankfurt voor Nederlands pensioenfonds

Syntrus Achmea: aankoop 257 woningen in Frankfurt voor Nederlands pensioenfonds

Vastgoed Pensioenfondsen
foto Oberursel (groot).jpg

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een klant, een Nederlands pensioenfonds, negen appartementencomplexen gekocht in de metropoolregio Frankfurt. De portefeuille bestaat in totaal uit 257 woningen, dertien commerciële eenheden en 161 parkeerplaatsen.

Frankfurt, het belangrijkste financiële centrum van Duitsland, geldt als een aantrekkelijke regio voor institutionele beleggers vanwege de kracht van de economie en de verwachte groei van de bevolking. Het Nederlandse pensioenfonds, dat al een woningportefeuille heeft in het oosten en zuiden van het land, was in deze regio nog relatief ondervertegenwoordigd.

‘Wij zijn verheugd dat wij de Duitse woningportefeuille voor onze klant hebben kunnen uitbreiden’, zegt Geert de Nekker, director Internationaal Vastgoed bij Syntrus Achmea. ‘Het diversifiëren van de portefeuille naar het buitenland is een uitstekende manier om het risicoprofiel te verlagen. In de afgelopen jaren hebben wij voor deze klant, die zijn Duitse portefeuille de komende jaren verder wil vergroten, prima rendementen gerealiseerd.’

Syntrus Achmea beheert voor zijn opdrachtgevers in totaal 1,1 miljard euro aan vastgoed in het buitenland. Dat gebeurt zowel via directe portefeuilles in Frankrijk en Duitsland als via fondsen van externe managers. Het dagelijks management van de portefeuille in Duitsland is uitbesteed aan asset manager DeWAG.

De transactie werd begeleid door Cushman & Wakefield Duitsland.