Invesco: Staatsfondsen en centrale banken geven voorkeur aan China

Invesco: Staatsfondsen en centrale banken geven voorkeur aan China

Aandelen China Europa
China.jpg

Vermogensbeheerder Invesco publiceert vandaag de zevende Invesco Global Sovereign Asset Management Study, een jaarlijks rapport over het beleggingsbeleid van staatsfondsen en centrale banken. Dit jaar valt op dat staatsfondsen Europa minder aantrekkelijk vinden en vooral kansen zien in China.

Voor de studie van dit jaar werden gesprekken gevoerd met 139 beleggers van staatsfondsen en managers van centrale banken over de hele wereld, die samen ruim $ 20.000 miljard aan activa vertegenwoordigen. Daarvan zijn 71 centrale banken (62 in 2018). Hieronder volgen de belangrijkste conclusies van het onderzoek:

  • Staatsfondsen en centrale banken optimistisch over China
  • Gewicht Europa in portefeuille verder afgebouwd
  • Staatsfondsen alloceren meer aan vastrentende waarden dan aan aandelen
  • Centrale banken vergroten reserves in Renminbi en goud
  • ESG steeds belangrijker voor staatsfondsen en centrale banken