Syntrus Achmea: Zwitsers pensioenfonds als eerste buitenlandse belegger

Syntrus Achmea: Zwitsers pensioenfonds als eerste buitenlandse belegger

Duurzaam beleggen Pensioenfondsen ESG
Makroon, Amsterdam EDIT en adv foto.jpg

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt de eerste buitenlandse belegger als klant. Een Zwitsers pensioenfonds heeft via CBRE Global Investment Partners een mandaat verstrekt aan het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF).

'We hebben enkele maanden geleden de stap gezet om onze beleggingsfondsen selectief open te stellen voor institutionele beleggers uit het buitenland', zeg directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. 'Dat is uiteraard gebeurd in overleg met onze participanten. De komst van de Zwitserse klant is het eerste resultaat van deze strategische wijziging. Het zorgvastgoedfonds krijgt daarmee een bredere basis. Dat is goed nieuws voor alle participanten.'

Eerder dit jaar stapten het Pensioenfonds voor Verloskundigen en moederbedrijf Achmea al in het ADHCPF. Het fonds heeft een goed gespreide portefeuille die momenteel 455 miljoen euro bedraagt (inclusief pijplijn). De portefeuille bestaat uit levensloopbestendige woningen, particuliere en intramurale woonzorglocaties, eerstelijnszorgcentra en klinieken. Het fonds is door GRESB uitgeroepen tot het meest duurzame zorgvastgoedfonds ter wereld en belegt voor 17 Nederlandse en één buitenlandse institutionele belegger.