Margaret Franklin wordt CEO van het CFA Institute

Margaret Franklin wordt CEO van het CFA Institute

Margaret Franklin

CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, kondigde vandaag de benoeming aan van Margaret Franklin, CFA, als nieuwe CEO en President. Zij is de eerste vrouw die in deze functie wordt benoemd in de 73-jarige geschiedenis van de organisatie. Zij zal de rol op 2 september 2019 overnemen van Paul Smith.

Marg Franklin is al 28 jaar toonaangevend in de vermogensbeheer industrie, het meest recentelijk als voorzitter van BNY Mellon Wealth Management in Canada en hoofd van International Wealth Management in Noord-Amerika. Haar diepgaande praktijkervaring is opgedaan bij bedrijven variërend van grote, wereldwijde vermogensbeheerders tot startende ondernemingen, waaronder Marret Private Wealth, State Street Global Advisors en Barclays Global Investors. Haar werk omvatte advisering van privé personen, families, pensioenverzekeraars, stichtingen en overheidsinstellingen.

Franklin's ervaring met het CFA Institute is ook verstrekkend. Franklin was in 2011 als vrijwilliger voorzitter van de Raad van Toezicht van het CFA Institute, en is lid van de CFA Society Toronto, waar ze ook onderdeel uitmaakte van het bestuur. Ze is oprichter van het CFA Institute Women in Investment Initiative, heeft in 2014 de Alfred C. Morley Distinguished Service Award in ontvangst mogen nemen en is lid van de Future of Finance Content Council.

Franklin zegt: 'Ik ben vereerd om de leiding van het CFA Institute over te nemen, waarvan de missie is om de hoogste norm te stellen voor ethisch gedag, educatie en professionalisering. Zaken die belangrijker zijn dan ooit aangezien onze sector te maken heeft met disruptieve ontwikkelingen van vele kanten. Ik verheug me op de inzet van mijn brede ervaring als beleggingsprofessional en mijn uitgebreide kennis van de organisatie, ten dienste van haar missie en leden.'

'Marg sluit zich aan bij het CFA Institute op een moment dat de groei van het aantal kandidaten en ons wereldwijde netwerk van aangesloten verenigingen op recordhoogte zijn', zegt Heather Brilliant, CFA, voorzitter van de Raad van Toezicht van het CFA Institute. 'Wij danken Paul voor zijn werk om wereldwijd de CFA-charter en betrouwbare- en goed functionerende financiële markten te promoten. Hij verlaat een sterke organisatie die klaar is voor de uitdagingen van markten en economieën in ontwikkeling, door het stokje over te dragen aan een bewezen leider als Marg Franklin.'

Franklin zal op 2 september aantreden bij de organisatie. Smith, die zijn vertrek per einde 2019 al eerder aankondigde, zal tot 31 december 2019 aanblijven als adviseur van de CEO.