DWS: Tijd om winst te nemen op Europese high yield?

DWS: Tijd om winst te nemen op Europese high yield?

Obligaties Europa
Euroteken.jpg

Op dit moment bedragen de spreads op Europese hoogrentende obligaties ongeveer 380 basispunten. Ondanks het verlies van de voorbije maanden is dat nog altijd vrij fors, zeker in vergelijking met begin 2018. Toch tempert vermogensbeheerder DWS de verwachtingen in de laatste 'Chart of the week'.

Per Wehrmann, Head of European High-Yield: ‘De factoren die verantwoordelijk waren voor de pittige marktcorrectie van eind 2018, zijn grotendeels onveranderd gebleven.

Vooral in Europa laten actuele economische data nog geen herstel zien. De ellende in de autosector is nog geen verleden tijd en de financiële markten wachten nog steeds op een doorbraak in de handelsbesprekingen tussen de VS en China. 

De enige echte grote verandering is de ommekeer in het beleid van de Federal Reserve (Fed). Die schakelt zijn renteverhogingscyclus van automatische piloot naar een beleid van afwachten. Er is een behoorlijke kans dat de rente dit jaar niet wordt verhoogd.’

Is het dan tijd om winst te nemen op Europese highyield-obligaties? 

Wehrmann blijft voorlopig positief, maar hij is wel van plan om de komende maanden een versnelling lager te schakelen. ‘Hoewel het beperkt aantal nieuwe uitgiften een voordeel is, hebben we waarschijnlijk het grootste deel van de spread performance voor de rest van het jaar al gezien.’