WisdomTree lanceert Investor Solutions Programme en Digital Portfolio Developer (DPD)

WisdomTree lanceert Investor Solutions Programme en Digital Portfolio Developer (DPD)

Technology.jpg

WisdomTree lanceert het WisdomTree Investor Solutions platform dat vermogensbeheerders helpt effectiever met klanten en prospects in contact te treden en portfolio’s te moderniseren om aan de veranderende behoeften van beleggers te voldoen.

Het platform bevat de Digital Portfolio Developer (DPD), een verbeterd portfolioconstructie-instrument voor beleggers. Met DPD kunnen bestaande holdings van een portfolio worden geanalyseerd, kansen geïdentificeerd om potentiële prestaties te verbeteren en de portfolio’s aan een stresstest worden onderwerpen op basis van verschillende marktscenario’s. Na een succesvolle lancering in de VS en Canada in 2017, is de DPD nu beschikbaar in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland, België en Luxemburg. DPD is voor klanten van WisdomTree op de website van WisdomTree beschikbaar.

Frank Spiteri, hoofd distributie Europa, zei: "Er is een enorme verandering gaande in de vermogensbeheersector en wij zijn van mening dat technologie een voortrekkersrol speelt bij het garanderen dat vermogensbeheerders in staat zijn om een efficiënter en concurrerender bedrijf te runnen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze tool aan hen de mogelijkheid biedt om hun beleggingsbeslissingen te verbeteren, waardoor zij meer tijd krijgen om nieuwe manieren van interactie met hun klanten te verkennen".

Belangrijkste kenmerken van de DPD-tool:

  • Stresstestscenario's: Door gebruik te maken van de institutionele analyse van FinMason, een FinTech- en beleggingsanalysebedrijf, kunnen beleggers de hypothetische rendementen van de originele portfolio en een voorgestelde portfolio vergelijken tijdens verschillende marktscenario's.
  • Portfoliovergelijking: Beleggers kunnen twee portfolio’s naast elkaar invoeren en vergelijken op basis van belangrijke maatstaven om hen te helpen de onderliggende risico's te bepalen en mogelijkheden te zoeken om de prestaties, inkomsten en/of vergoedingen te verbeteren.
  • Open architectuurplatform: De tool omvat meer dan 10.000 beleggingsfondsen en ETP's met holding-level analyse en real-time berekeningen.
  • Gebruiksmogelijkheden: Beleggers hebben toegang tot DPD on-demand en zonder kosten om de tool te gebruiken. Bovendien kunnen beleggers hun analyse opslaan en rapporten downloaden op basis van de output.

David Abner, hoofd van WisdomTree in Europa, zegt: "WisdomTree zet zich in om beleggingsmanagers te voorzien van nuttige digitale toepassingen die worden ondersteund door hoogwaardige analytics. Met duizenden gebruikers in de VS en Canada weten we dat de Digital Portfolio Developer een nuttig instrument is om snel en eenvoudig klanten- en prospectportefeuilles te analyseren. Wij geloven dat deze technologie beleggingsmanagers in staat stelt prestaties efficiënt te evalueren en bepaalde stresstests uit te voeren.”