DWS: Beleggingskansen in Amsterdam-Noord en Sloterdijk

DWS: Beleggingskansen in Amsterdam-Noord en Sloterdijk

dws-beleggingskansen-in-amsterdam-noord-en-sloterdijk_1_35fHjb.jpg

De Nederlandse economie draait goed en dat heeft een positief effect op de vastgoedmarkt. De toegenomen vraag naar kantoorruimte en het feit dat er weinig wordt bijgebouwd heeft de leegstand doen dalen en de huren opgestuwd, met name in Amsterdam. Ondanks dat er weinig up-side meer is, blijft de hoofdstad interessant voor beleggers. Sloterdijk en Overhoeks (in Amsterdam-Noord) bieden nog interessante beleggingskansen. De locaties worden aantrekkelijk door grootschalige herontwikkeling.

Dit stelt vermogensbeheerder DWS in zijn Europe Real Estate Strategic Outlook die vandaag officieel wordt gepubliceerd.

Leegstand Rotterdam neemt af door sloop en transformaties

Alhoewel de leegstand in Rotterdam veel hoger ligt dan in Amsterdam, neemt die wel af, vooral door de sloop en transformatie van gebouwen. We denken dat het aantal kantoorpanden verder zal dalen waardoor er een tekort aan ruimte ontstaat en dat heeft vanuit beleggersperspectief een positief effect op de huurprijzen. Beleggers laten hun oog ook nog steeds op Utrecht vallen. Vooral in de binnenstad in deze stad ontstaat krapte.

Op logistiek gebied is Nederland een topland. De vraag naar distributiecentra is groot waardoor de leegstand in de grote hubs daalt. We denken dat deze trend aanhoudt, al zal dit per regio verschillen. De Nederlandse logistieke sector is gevoelig voor wereldhandel. Exportlocaties, zoals de haven van Rotterdam, kunnen te maken krijgen met een zwakkere dynamiek.

Het gebrek aan huurwoningen in de vrije sector is koren op de molen van beleggers. Het gapende gat tussen vraag en aanbod stuwt de huurprijzen omhoog. Betaalbare woningen zijn interessant om in te beleggen.

Amsterdam kent een groeiend aantal buitenlandse bezoekers. De bezettingsgraad van hotels behoort tot de hoogste van Europa. Dit komt vooral omdat er een rem is gezet op de bouw van nieuwe hotels.