State Street Global Advisors: Europees beleggersvertrouwen hoger in februari

State Street Global Advisors: Europees beleggersvertrouwen hoger in februari

state-street-europees-beleggersvertrouwen-hoger-in-februari_1_4DDRxv.jpg

Het vertrouwen onder Europese institutionele beleggers is in februari het hardst gestegen vergeleken met Aziatische en Noord-Amerikaanse beleggers. dat blijkt uit de maandelijkse Investor Confidence Index van State Street.

  • Het Europese beleggersvertrouwen steeg met 6,1 punten naar 96,0
  • Het Noord-Amerikaanse beleggersvertrouwen steeg licht van 65,7 naar 66,3
  • Het Aziatische beleggersvertrouwen daalde met 3,5 punten naar 96,4
  • Wereldwijd steeg het vertrouwen onder institutionele beleggers licht: met 1,5 punten naar 70,9

Een score van 100 duidt op een neutrale risicobereidheid. De Investor Confidence Index van State Street is een kwantitatieve analyse van het vertrouwen onder institutionele beleggers en komt tot stand op basis van daadwerkelijke handelsdata van de bewaarbank die USD 31,6 biljoen in bewaring heeft. Hoe meer aandelen gekocht worden door institutionele beleggers, hoe groter hun risicobereidheid en vertrouwen.

Ken Froot, emeritus-hoogleraar aan Harvard University en oprichter van de Index:

“Institutionele beleggers bleven in februari voorzichtig met betrekking tot meer risicovolle beleggingen. Een dovish Federal Reserve en hoop op voortgang in de onderhandelingen tussen de VS en China waren onvoldoende om de sluimerende onzekerheid over economische groei en handelsbeleid tegen te gaan.”

Rajeev Bhargava, Hoofd Beleggersonderzoek bij State Street:

“We zien nog weinig herstel in vertrouwen onder institutionele beleggers na de scherpe daling vorige maand. Hoewel de volatiliteit is afgenomen blijven herinneringen aan de scherpe koersdalingen in het vierde kwartaal van 2018 en toenemende zorgen over economische groei in Europa en China beleggersvertrouwen parten spelen.”