Fundamental Media Ltd neemt boutique marketingadviesbureau Hooplot Associates BV over

Fundamental Media Ltd neemt boutique marketingadviesbureau Hooplot Associates BV over

fundamental-media-ltd-neemt-boutique-marketingadviesbureau-hooplot-associates-bv-over_1_Ah362F.jpg

Als onderdeel van haar strategische groeiplannen heeft Fundamental Media Ltd, mediaspecialist voor fondshuizen, Hooplot Associates BV overgenomen. Hooplot Associates is een boutique marketingadviesbureau gespecialiseerd in sales, marketing en internationale distributie voor vermogensbeheerders.

Hooplot Associates verricht branchespecifiek strategisch onderzoek, ‘market entry’ opdrachten en adviseert internationale vermogensbeheerders over het optimaliseren van hun distributie, marketing- en salesactiviteiten. Hooplot Associates zal haar klanten blijven bedienen onder de Fundamental Media-paraplu. Oprichter Vincent Hooplot, is toegetreden tot de Raad van Bestuur als Chief Operating Officer en Chief Strategist.

Vincent Hooplot, COO: 'We willen graag nieuwe distributietechnologie toevoegen aan ons aanbod. Dit geeft ons de unieke kans om onze activiteiten meer schaalbaar te maken.’   

Met de overname versterkt Fundamental Media haar strategische kennis van de vermogensbeheerindustrie. Ook verzekert Fundamental Media zich van strategisch onderzoek en inzichten die complementair zijn aan de eigen onderzoeksactiviteiten, marktkennis en expertise.

Oplossingen die bijdragen aan winstgevendheid van vermogensbeheerders

Onderzoek van Hooplot Associates identificeerde een aantal trends die leiden tot grote uitdagingen voor fondshuizen en hun management. De winstgevendheid van traditionele fondsendistributie komt verder onder druk te staan.

Lagere brutomarges vormen een grote uitdaging voor fondshuizen met als kernvraag hoe kosten-efficientie te combineren met investeringen in nieuwe technologie en data. Als gevolg hiervan zien wij dat ook de marketingbudgetten in de sector onder druk staan.

Angus Maclaine, CEO: 'Fundamental Media’s strategische keuze om te transformeren van een traditionele media-inkooporganisatie naar een technologie- en datagedreven media en marketingadviesbureau nadert haar voltooiing. Dit stelt ons in staat om onze oplossingen op te schalen. Het Hooplot Associates team brengt de Fundamental Media familie een schat aan ervaring en expertise. Hun diensten zijn erop gericht om asset managers te helpen hun distributie, marketing en sales effectiever te maken door middel van verbeterde onderzoeksinzichten en strategie. Door hun diensten te combineren met Fundamental Media’s technologie-gedreven oplossingen, worden het zeer krachtige tools voor onze klanten in het realiseren van meetbare ROI.'