GMO: crisis en kansen in schuldpapier opkomende landen

GMO: crisis en kansen in schuldpapier opkomende landen

Opkomende markten
gmo-crisis-en-kansen-in-schuldpapier-opkomende-landen_1_p6MWzX.jpg

Na een turbulent half jaar is schuldpapier van opkomende landen (genoteerd in dollars) aantrekkelijk geprijsd. Beleggers die de tijd hebben om periodes van volatiliteit uit te zitten, kunnen van deze aantrekkelijke waarderingen profiteren.

De crises die zich in opkomende markten relatief frequent voordoen, zijn meestal minder schadelijk voor de fundamenten onder de economie dan door velen wordt gedacht.

Door die verkeerde inschatting hebben de markten de neiging te overreageren, en ontstaan goede instapmomenten voor staatsleningen van opkomende landen. Carl Ross van institutioneel vermogensbeheerder GMO schrijft in een actuele insight piece dat vandaag zo’n moment is aangebroken.

Lees meer van Carl Ross in bijgevoegd artikel.

Bijlagen