Schroders breidt productaanbod alternatives uit met lancering van GAIA Helix

Schroders breidt productaanbod alternatives uit met lancering van GAIA Helix

schroders-breidt-productaanbod-alternatives-uit-met-lancering-van-gaia-helix_1_7rSNsf.jpg

Schroders lanceert een innovatief nieuw beleggingsfonds: Schroder GAIA Helix (Helix). Dit fonds streeft ernaar beleggers toegang te bieden tot een optimale mix van alfa-genererende strategieën van Schroders.

Schroders lanceert een innovatief nieuw beleggingsfonds: Schroder GAIA Helix (Helix). Dit fonds streeft ernaar beleggers toegang te bieden tot een optimale mix van alfa-genererende strategieën van Schroders.

Helix is ontworpen voor beleggers die hun blootstelling aan zeer liquide, multi-strategy alternative fondsen willen vergroten, om zo rendement te behalen dat een lage marktcorrelatie kent.

Het fonds wordt via het Schroder GAIA platform beschikbaar gesteld en zal voornamelijk bestaan uit long/short en long only alfa aandelenstrategieën die worden aangeboden binnen het UCITS-raamwerk. Helix zal streven naar diversificatie in credit-, vastrentende en valutaklassen, afhankelijk van de marktkansen.

Het fonds zal worden beheerd door Robert Donald, chief investment officer voor Helix. Hij zal worden ondersteund door een breed samengesteld beleggingsteam. Dit team zal geld toewijzen aan de onderliggende beleggingen van het fonds. De beleggingen waaruit het fonds bestaat, zullen vervolgens worden beheerd door beleggingsdeskundigen van Schroders, als onderdeel van hun bestaande fondsen.

Robert trad in januari 2017 in dienst bij Schroders. Hij is afkomstig van hedgefonds Brummer & Partners, waar hij portefeuillebeheerder was.

Robert Donald, Chief Investment Officer Helix zegt:

"Helix brengt een sterke en aantrekkelijke mix van Schroders' alfa-genererende beleggingsexpertise naar beleggers. Het fonds is ontworpen voor beleggers die op zoek zijn naar multi-strategy fondsen die consistente en aantrekkelijke rendementen bieden met een lage correlatie met de markten.

"Het laten groeien van Schroders' ‘alternatives’ en hedgefondscapaciteiten is een strategische doelstelling voor het bedrijf. Wij menen dat wij goed gepositioneerd zijn om met gebruik van een sterke interne pool van beleggingstalent een zeer gedifferentieerd product te leveren ten gunste van onze klanten.