UBS AM: Amerikaanse energiesector biedt kansen voor infrastructuurbeleggers

UBS AM: Amerikaanse energiesector biedt kansen voor infrastructuurbeleggers

ubs-am-amerikaanse-energiesector-biedt-kansen-voor-infrastructuurbeleggers_1_jm59xH.jpg

De Amerikaanse energiesector heeft behoefte aan nieuwe infrastructuur om de simultane groei van schalieolie en duurzame energie op te kunnen vangen, en dat biedt kansen voor beleggers, schrijven Alex Leung en Declan O'Brien van vermogensbeheerder UBS Asset Management in een nieuwe white paper.

De Amerikaanse energiesector heeft behoefte aan nieuwe infrastructuur om de simultane groei van schalieolie en duurzame energie op te kunnen vangen, en dat biedt kansen voor beleggers, schrijven Alex Leung en Declan O'Brien van vermogensbeheerder UBS Asset Management in een nieuwe white paper.

“De groei van schalieolie en -gas, in combinatie met de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, heeft enkele knelpunten gecreëerd in de Amerikaanse energiesector. De transportcapaciteit kan de stijgende schalieproductie niet bijhouden. Dit biedt investeringsmogelijkheden in de midstream- en exportinfrastructuur. Tegelijkertijd vraagt ook de snelle overgang naar hernieuwbare energie en gas om meer investeringen in infrastructuur om de energiesector in evenwicht te houden.”

In het rapport sommen Alex Leung en Declan O'Brien een aantal prijssignalen op, die op mogelijke beleggingskansen wijzen:

“Dergelijke mogelijkheden voor prijsarbitrage zullen in de loop van de tijd afnemen. Beleggers moeten dus niet voor eeuwig een extra rendement verwachten. Maar de prijsverschillen wijzen op zijn minst op de intrinsieke behoefte aan nieuwe infrastructuur. Uiteindelijk geniet de Amerikaanse energiesector van een rugwind die enkele jaren kan aanhouden en van structurele voordelen. Beide zullen de komende tijd investeringen in infrastructuur blijven stimuleren.”