State Street Global Advisors lanceert SPDR Bond Compass

State Street Global Advisors lanceert SPDR Bond Compass

state-street-global-advisors-lanceert-spdr-bond-compass_1_3GfXtK.jpg

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT) kondigt vandaag aan dat het het State Street Global Advisors SPDR Bond Compass lanceert.

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT) kondigt vandaag aan dat het het State Street Global Advisors SPDR Bond Compass lanceert.

Het Bond Compass zal ieder kwartaal worden gepubliceerd op basis van eigen onderzoek van State Street Global Markets, een divisie van State Street. Deze kwartaalpublicatie biedt een momentopname van wereldwijde flows en beleggingen in obligaties in Q3-2018 en komt tot stand op basis van een analyse van $10 biljoen aan activa, ofwel 10% van alle uitstaande obligatiebeleggingen. Het Bond Compass biedt zodoende op basis van gegevens van State Street Global Markets een uniek inzicht in hoe beleggers hun portefeuilles samenstellen.

Het Bond Compass toont posities in verschillende soorten obligaties en vergelijkt in- en uitstromen in het voorgaande kwartaal met het vijfjaarsgemiddelde. Deze data geven fundamentele inzichten in beleggersgedrag en maken het mogelijk de ruis op financiële markten te negeren en te kijken welke posities beleggers daadwerkelijk hebben ingenomen. Op basis van de huidige posities en recente kooptrends ten opzichte van de historische trend, kan men interpreteren welke vooruitzichten beleggers hebben.

Michael Metcalfe, Global Head of Macro Strategy bij State Street Global Markets:

“In algemene zin wijzen onze data uit dat, ondanks recente volatiliteit, beleggers voorzichtig optimistisch blijven over groei op de middellange termijn. Obligatiestromen suggereren dat beleggers grotendeels positief naar inflatie kijken en niet bijzonder verontrust zijn over de inflatieverwachtingen. Onze online data van begin oktober bevestigen dat. We zien wel een herwaardering van risico langs de curve maar geen grote draai naar defensievere obligaties. Als je daarbij bedenkt dat er op bescheiden schaal credits worden gekocht suggereren de data dat langetermijnbeleggers nog niet in paniek zijn.”

Antoine Lesné, Head of EMEA Strategy and Research bij SPDR ETF’s:

“Institutionele beleggers hebben keren geleidelijk terug naar Amerikaanse bedrijfsobligaties met een gemiddelde looptijd, nu de yield curve wat steiler wordt.  Het is opmerkelijk dat we geen grootschalige inkoop van inflatiebescherming zien, ondanks het feit dat er in de markt veel gesproken wordt over loongroei die het tempo van renteverhogingen in de VS bedreigt. Hoewel beleggers nog niet erg ‘risk-off’ zijn moet nog blijken hoe risicobereid beleggers zijn in de tweede helft van dit kwartaal – een periode waarin allocaties over het algemeen dynamischer zijn en markten volatieler.”

State Street Global Advisors beheert $336 miljard in obligatiestrategieën, die meer dan dertig valuta in veertig landen beslaan, verspreid over 90 verschillende strategieën.