Erin Browne wordt Managing Director en portefeuillebeheerder bij PIMCO

Erin Browne wordt Managing Director en portefeuillebeheerder bij PIMCO

Erin Browne wordt Managing Director en portefeuillebeheerder bij vermogensbeheerder PIMCO. Browne zal zich vooral richten op assetallocatie, een strategisch belangrijk onderdeel voor PIMCO. Brownes direct leidinggevende is Mihir Worah, Managing Director en Chief Investment Officer voor Asset Allocation en Real Return. Ze gaat werken vanuit PIMCO’s hoofdkantoor in Newport Beach.

Browne brengt 16 jaar aan beleggingskennis met zich mee. Voor haar aanstelling bij PIMCO leidde ze de assetallocatie voor UBS Asset Management, waar ze zich bezighield met macro-onderzoek en een kader opstelde voor allocaties over verschillende beleggingscategorieën. Daarvoor stuurde Browne de macro-beleggingen aan bij het multi-asset hedgefonds UBS O’Connor.

“We zijn erg enthousiast dat Erin zich bij ons zeer getalenteerde en groeiende multi-assetteam aansluit”, zegt Worah. “Met haar uitgebreide ervaring met het samenstellen van teams en opzetten van kaders voor assetallocatie op lange termijn, gecombineerd met haar intrinsieke drive om uit te blinken, is ze de ideale toevoeging aan ons team nu we ons assetallocatieplatform willen optimaliseren om zo onze klanten nog betere oplossingen kunnen bieden om hun beleggingsdoelstellingen te behalen”, zegt Worah.

“PIMCO is een van de weinige vermogensbeheerders die beschikken over de macro-economische, kwantitatieve en assetallocatie-expertise om de uitgebreide multi-assetoplossingen te kunnen bieden die klanten tegenwoordig verlangen”, zegt Dan Ivascyn, PIMCO’s Group Chief Investment Officer. “Dat we Erin hebben aangenomen onderstreept dat we ons serieus toeleggen op het aangaan van samenwerkingen met onze klanten om ze te ondersteunen bij het behalen van hun beleggingsdoelstellingen”.

Browne gaat samenwerken met zeer ervaren leden van PIMCO’s assetallocatieteam, zoals Managing Director en portefeuillebeheerder Geraldine Sundstrom, die zich vooral richt op de groei van PIMCO’s tactische multi-assetstrategieën. Ook gaat Browne samenwerken met recent aangestelde portefeuillebeheerders als Wesley Chan, die zich richt op kwantitatieve aandelenstrategieën, Bill Smith, die zich richt op wereldwijde aandelen, Stephen Chang die vanuit Hongkong werkent, en Amit Agrawal, die gespecialiseerd is in hoogrentende en macro-kredietstrategieën.

PIMCO heeft de afgelopen twee jaar wereldwijd ruim 700 nieuwe mensen aangenomen, onder wie ruim 150 beleggingsprofessionals.

Professionele bio

Erin Browne is Managing Director en portefeuillebeheerder bij PIMCO en richt zich vooral op assetallocatie. Voor haar aanstelling bij PIMCO leidde Browne de assetallocatietak bij UBS Asset Management, waar ze een cruciale rol speelde bij de macroresearch en het formuleren van de prognoses op de kapitaalmarkt van het bedrijf, evenals het inrichten van de tactische en strategische assetallocatie binnen verschillende beleggingscategorieën. Ook stond Browne aan het hoofd van de macrobeleggingen bij het multi-strategische hedgefonds UBS O’Connor, en zat in het Capital Allocation Committee. Ze heeft ook gewerkt bij Point72Asset Management, Citigroup en Moore Capital Management. Browne begon haar loopbaan bij Lehman Brothers. Browne heeft 16 jaar aan beleggingservaring en heeft een Bachelor in Economie behaald aan de Georgetown University.