Sprekers bij Ronde Tafel 'Beleggen onder het Nieuwe Pensioencontract'

Ronde Tafel 'Beleggen onder het Nieuwe Pensioencontract'

  1. Anton Wouters

    Anton Wouters

    Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management

    Anton Wouters is al sinds 2017 verantwoordelijk voor maatwerkoplossingen voor pensioenfondsen, bedrijven en verzekeraars bij BNP Paribas Asset Management (BNPP AM). In 1984 startte hij bij Amro Bank en in 2004 werd hij verantwoordelijk voor LDI en fiduciair management bij ABN AMRO Asset Management, een voorganger van BNPP AM. In deze rol heeft Wouters het volledige LDI- en fiduciaire productgamma en risicomanagement opgezet.
  2. Gerard van de Kuilen

    Gerard van de Kuilen

    Bestuurder, (Intern) Toezichthouder, Docent en Adviseur

    Gerard van de Kuilen heeft in 2005 Cavani Analyse & Advies opgericht, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in beleggingsbeleid, balansbeheer en ALM. Daarnaast bekleedt hij verschillende nevenfuncties bij onder meer Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf, NV Schade en Pensioenfonds Eriks. Van de Kuilen is afgestudeerd als Bedrijfseconometrist (Erasmus Universiteit).
  3. Gosse Alserda

    Gosse Alserda

    Senior Investment Strategist, Aegon Asset Management

    Gosse Alserda is sinds 2017 werkzaam bij Aegon Asset Management als Senior Investment Strategist. Hij adviseert fiduciaire klanten omtrent het strategisch beleggingsbeleid. Daarnaast houdt hij zich bezig met beleggingsonderzoek rondom het pensioenakkoord. Naast zijn rol bij Aegon AM is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als Docent en Gastonderzoeker. Alserda is afgestudeerd (MSc) en gepromoveerd (PhD) in Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is zowel CFA, CAIA als FRM charterholder.
  4. Henk Bets

    Henk Bets

    Onafhankelijk Pensioenexpert, Eigenaar, Actuarieel Adviesbureau Confident

    Henk Bets heeft na het afronden van zijn studie Actuariële Wetenschappen in diverse functies bij levensverzekeraars gewerkt. Vanaf 1996 is hij werkzaam in de pensioensector. Eerst als Hoofd Actuariële Zaken bij PVF Pensioenen en daarna als Directeur en Eigenaar van Actuarieel Adviesbureau Confident. Bets adviseert pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, vakbonden, pensioenuitvoerders en steeds vaker deelnemers.
  5. Jeroen Roskam

    Jeroen Roskam

    Client Advisor, Achmea Investment Management

    Jeroen Roskam is 19 jaar werkzaam in de financiële sector en werkt sinds maart 2017 als Fiduciair Adviseur bij Achmea Investment Management. In deze functie adviseert hij pensioenfondsen en is hij nauw betrokken bij vraagstukken op het gebied van beleggingsbeleid, risicobeheer en portefeuilleconstructie. Daarvoor werkte hij als Client Advisor bij J.P. Morgan Asset Management en als Portfolio Manager bij Schretlen & Co. Roskam is CFA charterholder.
  6. Marcel Kruse

    Marcel Kruse

    Director Pension & Investment Risk, Milliman Financial Strategies

    Marcel Kruse is Director of Portfolio Solutions en verantwoordelijk voor Milliman Financial Strategies, de hedging en overlay solutionsentiteit van Milliman. Ook adviseert hij Nederlandse pensioenfondsen over het beheer van financiële balansrisico’s. Kruse is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Bedrijfskunde van de Financiële Sector en hier heeft hij daarna ook zijn post-doctoraal Investment Management behaald.
  7. Martin Sanders

    Martin Sanders

    Head of Pension Investments, AXA Investment Managers

    Martin Sanders is sinds 2020 werkzaam bij AXA Investment Managers als Head of Pension Investments. Hiervoor was hij Managing Director bij Altis Investment Management. Sanders werkt sinds 1991 in de Nederlandse en Europese pensioenwereld. Gedurende 11 jaar was hij CIO bij Univest Company. Zijn expertise strekt zich uit van LDI-beheer en strategische en duurzame assetallocatie tot managerselectie en -monitoring.
  8. Stef Vermeulen

    Stef Vermeulen

    Actuaris, PGGM

    Stef Vermeulen is als Master Actuaris voor Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) werkzaam bij PGGM. Hij geeft het bestuur van PFZW onafhankelijk advies over de pensioenregeling en de financiële opzet, waaronder het beleggingsbeleid. Ook vervult Vermeulen de rol van Actuarieel Sleutelfunctiehouder van PFZW. Sinds 2006 is hij werkzaam bij PGGM als ALM-adviseur voor meerdere pensioenfondsen. Hij gaf ook leiding aan het ALM-team.
  9. Tim Barlage

    Tim Barlage

    Director KPMG Advisory – Asset Management

    Tim Barlage is verantwoordelijk voor de adviesdienstverlening vanuit KPMG richting asset owners. Hij houdt zich bezig met trajecten op het gebied van fiduciair en integraal vermogensbeheer, strategische verandertrajecten en ontwikkelingen omtrent risicomanagement. Binnen KPMG maakt Barlage deel uit van het management van het vermogensbeheer- en het pensioenteam. Daarnaast behoort hij tot het kernteam inzake het Pensioenakkoord en verzorgt hij met grote regelmaat diverse trainingen voor klanten van KPMG.
  10. Wilse Graveland

    Wilse Graveland

    Hoofd Fiduciaire Institutionele team, Kempen Capital Management

    Wilse Graveland is Hoofd van Fiduciary Management & Institutional Solutions bij Van Lanschot Kempen. Hij is verantwoordelijk voor alle institutionele oplossingen binnen Van Lanschot Kempen en is sinds 2004 werkzaam bij de vermogensbeheerder. Daarnaast is hij Account CIO voor een aantal fiduciaire relaties en verantwoordelijk voor de fiduciaire dienstverlening in Nederland, Engeland en Zwitserland.