Sprekers bij Ronde Tafel 'Climate Change, Climate Risk & Transition Risk'

Ronde Tafel 'Climate Change, Climate Risk & Transition Risk'

  1. Hellen Goorse

    Hellen Goorse

    MVB Strateeg, SPH

    HeIlen Goorse heeft 23 jaar ervaring in asset management, waaronder in productmanagement en verantwoord beleggen. Goorse begon haar carrière bij ASR Verzekeringen als ALM-medewerker. Daarna heeft zij verschillende functies bij Robeco bekleed. Vanaf 2010 focust Goorse zich op verantwoord beleggen, eerst bij Triodos Investment Management en later bij MN als Corporate Governance Specialist. Sinds april 2021 is zij MVB-strateeg bij SPH. Daarnaast is Goorse als zelfstandige werkzaam. Zij heeft Bedrijfseconometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
  2. Katie Magee

    Katie Magee

    Investment Specialist, J.P. Morgan Asset Management Solutions

    Katie Magee is Investment Specialist bij J.P. Morgan Asset Management Solutions. Magee is gevestigd in Londen en werkt met de Client Advisors samen om de op factor gebaseerde en thematische beleggingsstrategieën te positioneren bij relaties in EMEA en Azië. Hiervoor steunde zij de CEO van Asset Management EMEA met betrekking tot regelgeving, strategie en andere aan business management gerelateerde onderwerpen. Eerder werkte Magee in het Institutional Advisory & Sales Team bij JPMorgan in New York.
  3. Marcel Jeucken

    Marcel Jeucken

    Founder & Managing Director, SustFin

    Dr. Marcel Jeucken is Oprichter en Managing Director van SustFin. SustFin geeft onafhankelijk advies over financiële en duurzaamheidsvraagstukken en richt zich op het helpen van institutionele beleggers en andere financiële organisaties bij het omarmen en verankeren van duurzaamheid in strategie, activiteiten en/of producten. Jeucken heeft 25 jaar ervaring in finance en duurzaamheid, onder andere bij Rabobank, Triodos Bank, Wereldbank, Sustainalytics en PGGM.
  4. Margret Smits

    Margret Smits

    Voorzitter

    Lucian Peppelenbos is Climate & Biodiversity Strategist at Robeco. In this role, he oversees Robeco’s work on decarbonizing the investment portfolios and integrating climate-related risks and opportunities in the investment processes. Thought leadership and publications are also part of his role, in collaboration with peer investors, academics and policy institutions. Prior to joining Robeco in 2020, he was Responsible Investment Specialist at APG Asset Management. Peppelenbos started his career in 1999. He holds a PhD in Social Sciences from Wageningen University.
  5. Mario Hooghiemstra

    Mario Hooghiemstra

    Investment Manager MVB

    Mario Hooghiemstra is sinds 1 februari 2013 in dienst bij Blue Sky Group. Vanaf juli 2021 is hij verantwoordelijk voor de advisering van klanten over het ESG-beleid en de integratie hiervan in de beleggingsportefeuilles. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor het selecteren van externe managers voor de Fixed Income-portefeuille van de opdrachtgevers. Eerder was Hooghiemstra Portfolio Manager Global Credits bij BMO Global Asset Management en Portefeuillemanager Vastrentende Waarden bij Pensioenfonds Hoogovens.
  6. Mark Lacey

    Mark Lacey

    Hoofd van Global Resource Equities, Global Thematics, Schroders

    Mark Lacey is Hoofd van Global Resource Equities, Global Thematics bij Schroders. Hij is Portfolio Manager van het Schroder ISF Global Energy Transition Fund, het Schroder ISF Global Energy Fund en het Schroder ISF Global Gold Fund. Lacey trad in 2013 in dienst bij Schroders en is gevestigd in Londen. Voordat hij bij Schroders kwam, was hij van 2007 tot 2013 portefeuillebeheerder bij Investec, waar hij wereldwijde energiefondsen beheerde. Daarvoor was hij in dienst bij Goldman Sachs.
  7. Matthew Ross

    Matthew Ross

    Portfolio Manager en Head of Manager Selection, Univest Company

    Matthew Ross is Portfolio Manager en Head of Manager Selection bij Univest Company, waarbij hij verantwoordelijk is voor het selecteren en monitoren van externe managers. Ross beheert ook een portefeuille van wereldwijde aandelen met een focus op duurzaamheid. Hij werkt sinds 2012 bij Univest en was daarvoor Beleggingsadviseur in de Verenigde Staten. Ross heeft een MSc aan de Universiteit van Amsterdam behaald en is CFA Charterholder.
  8. Maurits Heldring

    Maurits Heldring

    Senior Advisor Responsible Investment, PGGM

    Maurits Heldring werkt als Senior Advisor Responsible Investment bij PGGM. Hij is betrokken bij het klimaatprogramma van PGGM en adviseert de organisatie op het gebied van Europese duurzaamheidswetgeving, zoals de Taxonomie-verordening en de SFDR. Daarnaast werkt Heldring voor DUFAS, de brancheorganisatie voor de asset managers in Nederland. Hij is CFA Charterholder en heeft een achtergrond als Aandelenanalist.
  9. Paul Baas

    Paul Baas

    Director, BlackRock

    Paul Baas maakt als Director deel uit van het Nederlandse iShares & Wealth Team van BlackRock. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van relaties met retail/private-banken, verzekeringsmaatschappijen en onafhankelijke vermogensbeheerders zoals family offices. Hij is ook lid van de Sustainable Investing Client Workgroup. Voordat hij naar BlackRock kwam, werkte Baas bij J.P. Morgan Asset Management en gaf hij bij Delta Lloyd Asset Management leiding aan de afdeling fondsdistributie/verkoop. Hij behaalde een mastergraad in Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
  10. Reinier Mijsberg

    Reinier Mijsberg

    Head Valuation Team, ABN AMRO

    Reinier Mijsberg is Head Valuation Team of ABN AMRO and responsible for all real estate valuations within ABN AMRO. From that role he is member of Valuation Committee of Dutch banking Association, member of European Mortgage Federation Valuation Committee and member of the Supervisory Board of NRVT. Mijsberg started his career, after graduating in financial business administration, in the financial sector at Generale Bank and Westland Utrecht Bank, among others. He then worked for more than 15 years at a single family office in various roles, including building a real estate portfolio as an investor, financier and developer. From 2012, he has worked as an entrepreneur in the financial and real estate sector at companies including Blauwhoed, Klaverblad Verzekeringen and ING and as a Senior Consultant at Sweco Capital Consultants.
  11. Ruud Hadders

    Ruud Hadders

    Responsible Investment Officer, ACTIAM

    Ruud Hadders is sinds april 2018 in dienst bij ACTIAM als Responsible Investment Officer. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van duurzaam beleggingsbeleid. Voordat Hadders bij ACTIAM kwam, werkte hij als Management Consultant voor IG&H Consulting aan strategische vraagstukken in de financiële sector. Hadders is afgestudeerd in Internationale Betrekkingen en Internationale Politieke Economie aan de Universiteit van Groningen, het Monterrey Institute of Technology en de State University of New York.