Sprekers bij Ronde Tafel 'Investing Post-COVID-19'

Ronde Tafel 'Investing Post-COVID-19'

  1. Bob Homan

    Bob Homan

    Chief Investment Officer, ING Investment Office

    Bob Homan is sinds 2008 Hoofd van het Investment Office van ING en daarmee eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van ING voor haar Nederlandse klanten. Hij startte zijn carrière bij de Postbank en werkte voor zijn overstap naar ING bij diverse vermogensbeheerders. In de media is hij het gezicht van ING wanneer het om beleggen gaat. Homan studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam.
  2. Jack Jonk

    Jack Jonk

    Uitvoerend Bestuurder

    Jack Jonk is sinds 2017 Directeur Vermogensbeheer bij Blue Sky Group. Hij is eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid, het vermogensbeheer voor de opdrachtgevers en het management van het bedrijfsonderdeel Vermogensbeheer. Jonk begon zijn carrière in 1991 bij Achmea Global Investors als Portfolio Manager. Daarna was hij gedurende twee jaar Executive Director Equity Sales bij UBS. Hij vervolgde zijn carrière bij Delta Lloyd Asset Management, waar hij van Senior Portfolio Manager Equities doorgroeide naar Head of European Equities en vervolgens gedurende acht jaar als Head of Equities onderdeel uitmaakte van het management team. Jonk heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies en heeft een VBA opleiding afgerond.
  3. Jack Julicher

    Jack Julicher

    Bestuurslid NAB

    Jack Julicher is Chief Executive Officer of a.s.r. vermogensbeheer and Chief Investment Officer of a.s.r. Nederland. Julicher has more than 30 years of experience in the financial sector. Before joining a.s.r. vermogensbeheer in 2003, he worked at the Ministry of Finance, the Nationale Investeringsbank and Stad Rotterdam Verzekeringen/ASR Bank. Julicher studied macroeconomics and finance at Tilburg University and the IMF Institute.
  4. Karin Merkus

    Karin Merkus

    Senior Client Advisor Multi Asset Solutions

    Karin Merkus is sinds 2020 CIO bij Rabobank Pensioenfonds. Eerder was zij Bestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissie van PMT en bestuurder en beleggingscommissielid bij Pf. Wonen. Merkus begon haar loopbaan als vermogensbeheerder bij Van Lanschot Bankiers en werkte hierna onder meer bij PGGM, Watson Wyatt, een aantal jaar als zelfstandig ondernemer en bij Sprenkels & Verschuren. Zij is van huis uit Algemeen Econoom.
  5. Paul van Gent

    Paul van Gent

    Member Investment Committees en RvT (freelance)

    Paul van Gent is onafhankelijk Lid van verschillende Beleggingscommissies. Tot maart 2020 was Van Gent Hoofd Impact Investing and Special Projects bij Corestone Investment Managers en lid van het Investeringscomité. Eerder was van Gent verantwoordelijk voor Manager Selection bij PME, het Nederlandse bedrijfstakpensioenfonds voor de metaalindustrie. Voordat hij bij PME in dienst trad, was hij hoofd Investment Consulting en verantwoordelijk voor de selectie van externe vermogensbeheerders voor de IBM-pensioenfondsen in de EMEA-regio. Van Gent is Bedrijfskundige, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.
  6. Wouter Weijand

    Wouter Weijand

    Chief Investment Officer, Providence Capital

    Wouter Weijand is sinds juni 2016 verbonden aan Providence Capital als Chief Investment Officer en leidt het Investment Committee. Hij studeerde Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Weijand leerde het beleggingsvak bij Pierson van ’83-’89. Daarna volgde 26 jaar bij ABN AMRO Asset Management en rechtsopvolgers FIM en BNP IP. Hij leidde daar achtereenvolgens het Euro Fixed Income team, het wereldwijde Property team en ten slotte het wereldwijde Hoog Dividend Aandelen team.