Sprekers bij Ronde Tafel 'Integraal Balansbeheer & LDI'

Ronde Tafel 'Integraal Balansbeheer & LDI'

  1. Arjen Monster

    Arjen Monster

    Head of Strategic Advice, Integrated Client Solutions

    Arjen Monster is werkzaam bij de afdeling Integrated Client Solutions (ICS) van NN Investment Partners (NNIP) en verantwoordelijk voor Strategisch Advies en LDI Advies aan DB pensioenfondsen. Hij heeft 20 jaar ervaring in de beleggingsindustrie en heeft zich in deze periode gespecialiseerd in LDI, derivaten, risicomanagement, portefeuillebeheer en strategische advisering.
  2. Carolien van Eggermond

    Carolien van Eggermond

    Onafhankelijk Beleggingsprofessional

    Carolien van Eggermond is Onafhankelijk Beleggingsprofessional. Na ruim 25 jaar actief te zijn geweest in het bankwezen op het gebied van derivaten, treasury en securitisatie, werkt zij nu als Bestuurder, Toezichthouder of Adviseur bij diverse financiële instellingen. Zo is zij momenteel Bestuurder bij BpfBouw, Lid van de beleggingscommissie van SNS Reaal Pensioenfonds en Lid van de RvT van Pensioenfonds Notariaat.
  3. Gerard Moerman

    Gerard Moerman

    Head of Fixed Income, LDI and Investment Solutions, Aegon Asset Management

    Gerard Moerman, PhD, is Head of Fixed Income, LDI and Investment Solutions. His team is responsible for managing core fixed income strategies and advising and implementing matching solutions. Prior to his current role, he headed the fiduciary services & investment solutions team focusing on balance sheet related topics. From 2016 to 2018, Moerman was Head of Investment Solutions at La Banque Postale AM, a partner of Aegon AM. He joined the firm in 2005 as a portfolio manager focusing on tactical asset allocation and commodities strategies. In 2011, he was appointed Head of Rates and Money Markets. Moerman holds a Master’s degree in econometrics and a PhD in finance, both from Erasmus University Rotterdam. During his PhD he also worked for the European Central Bank in 2003.
  4. Jan Willem van Stuijvenberg

    Jan Willem van Stuijvenberg

    Owner, Van Stuijvenberg Financial Services

    Jan Willem van Stuijvenberg studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Tilburg. Afstudeerrichting: Geld, Krediet en Bankwezen. Daarna begon hij als Strategist bij ABP en volgde een postdoc-opleiding Econometrie voor vermogensbeheerders. Na ABP werkte van Stuijvenberg voor De Lage Landen en Philips Pensioenfonds. In 2002 werd hij gevraagd om voor PME een risicomodel te ontwikkelen. Van Stuijvenberg Financial Services werd opgericht en is nu een belangrijke speler op het gebied van Risk Management. Gerenommeerde partijen zoals Mercer, Achmea IM en Pensioenfonds Vervoer nemen zijn diensten af.
  5. Jens van Egmond

    Jens van Egmond

    Head of Europe LDI Client Portfolio Management

    Jens van Egmond is Hoofd LDI Client Portfolio Management bij BlackRock. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp, de performance en de continue ontwikkeling van LDI-oplossingen in Europa. Naast zijn rol bij BlackRock is Van Egmond bestuurder en beoogd Voorzitter van de Beleggingscommissie van Stichting Sportfondsen Pensioenfonds. Hij heeft twee MSc-titels van Tilburg University en een MSc-titel van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is hij Risk Manager for Financial Institutions (RMFI) en CFA Charterholder.
  6. Maarten Hoedjes

    Maarten Hoedjes

    Senior Portfolio Manager, Institutional Structured Management, Multi Asset, Quantitative & Solutions (MAQS) Investment Group, BNP Paribas Asset Management

    Maarten Hoedjes is Senior Portfolio Manager bij Institutional Structured Management, Multi Asset, Quantitative & Solutions (MAQS) Investment Group van BNP Paribas Asset Management. Hij heeft 15 jaar beleggingservaring en is Senior Portfolio Manager in het team sinds 2010. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het beheer van LDI-mandaten en fondsen voor institutionele beleggers. Daarvoor was hij ALM-verzekeringspecialist bij SNS REAAL en Portfolio Manager Vastrentende Waarden bij Lombard Odier. Hoedjes heeft een MSc in Investment Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam behaald en een MSc International Business aan de Universiteit van Maastricht. Hij is een RBA Charterholder.
  7. Marion Verheul

    Marion Verheul

    Investment Management Consultant, ICC

    Marion Verheul werkt sinds 1994 in het vakgebied Institutioneel Vermogensbeheer en sinds 1997 met specifiek pensioenfondsen als focus. Na haar studie Economisch-Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de University of Florida begon zij haar loopbaan in 1994 als Aandelenanalist bij FDA. In 1997 maakte zij de overstap naar PVF Vermogensbeheer (later AGI en weer later F&C). Sinds 2003 is zij zelfstandig Investment Consultant, meestal in de rol van adviseur van beleggingscommissies. Daarnaast begeleidt zij searches naar fiduciair managers en is zij actief als bestuurslid.
  8. Martijn Euverman

    Martijn Euverman

    Partner, Sprenkels

    Martijn Euverman is Partner bij Sprenkels en adviseert besturen, directies en beleggingscommissies van pensioenfondsen en verzekeraars. De werkzaamheden van Euverman omvatten onder meer het begeleiden van pensioenfondsen richting het nieuwe stelsel, het uitvoeren van ALM- en risicobudgetstudies, het selecteren en monitoren van fiduciair en LDI-beheerders en het leveren van countervailing power als vaste adviseur in beleggingscommissies. Het Investment Team van S&V bestaat uit ongeveer 20 personen.