Sprekers bij Ronde Tafel 'Active & Passive Investing'

Ronde Tafel 'Active & Passive Investing'

  1. Eelco Ubbels

    Eelco Ubbels

    Oprichter en CEO van Alpha Research

    Eelco Ubbels is sinds 2012 Directeur/Founder van Alpha Research, een onderzoeksbureau voor de professionele belegger met focus op asset allocatie research en fondsselectie. Daarnaast is hij lid van de Commissie Tactische Asset Allocatie bij CFA Society VBA Netherlands. Tevens is hij oprichter van de LinkedIn Tactical Asset Allocation Group. Ubbels is ook Co-Founder van het in 2015 opgerichte researchplatform www.opiniopro.com. In de jaren daarvóór heeft hij onder meer in diverse functies voor Petercam, INMAXXA en AXA gewerkt.
  2. Fons Lute

    Fons Lute

    Onafhankelijk Investment Management Consultant, Asset Ideas, en Partner, KKL Partners

    Fons Lute is een onafhankelijk Investment Management Consultant bij Asset Ideas en Partner bij KKL Partners, dat institutionele beleggers helpt bij het vinden van hoogwaardige, krachtige en impactvolle vermogensbeheeroplossingen. Vanaf 1984 heeft hij als beleggingsprofessional gewerkt bij verschillende pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders. Lute werkte onder andere als Chief Investment Officer bij Blue Sky Group en Managing Director Alternative Strategies bij PGGM. Ook was hij Managing Director bij BlackRock Solutions.
  3. Jan-Paul van der Ent

    Jan-Paul van der Ent

    Independent Investment Manager, Sophister.nl

    Jan-Paul van der Ent werkt via Sophister.nl als zelfstandig Investment Manager sinds november 2016. Voorafgaand aan zijn research en interim asset management activiteiten, onder meer voor NHG, werkte Van der Ent als Vermogensbeheerder bij SNS Securities NV. Hij startte zijn loopbaan als Beleggingsanalist Aandelen bij Swiss Bank Corporation en werd daar later Macro-Econoom bij het SBC European Fixed Income Strategy team. Hij is als staatkundig- en monetair econoom afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en heeft de CAIA registratie van Alternative Investment Analyst.
  4. Martijn Rozemuller

    Martijn Rozemuller

    CEO Europa, VanEck

    Martijn Rozemuller is CEO Europa bij VanEck. Hij begon zijn carrière als Optiehandelaar bij Optiver, een Nederlandse firma die actief is op het gebied van high frequency trading. Hier werd hij Partner. Rozemuller richtte in 2009 de eerste Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF’s op, een bedrijf dat later door VanEck werd overgenomen.
  5. Maurice Lemans

    Maurice Lemans

    Portofolio Manager, Auréus

    Maurice Lemans heeft van 1996 tot 2010 in verschillende functies gewerkt bij Schretlen & Co. Eerst als Private Banker voor het vermogens- en relatiebeheer van private wealth clients, later als Beleggingsstrateeg en Sector Specialist verantwoordelijk voor sectorallocatie. Vanaf 2005 werd hij Specialist in Structured Products. In 2010 werd hij Fund Manager bij Rabobank Vermogensbeheer. In de loop van 2021 trad hij aan als Portofolio Manager bij Auréus.
  6. Rob Winters

    Rob Winters

    Fiduciary Advisor (Product Strategy & Investment Solutions)

    Rob Winters is Institutioneel Vermogensbeheerder bij Index People. In die rol houdt hij zich bezig met een scala aan beleggingsinhoudelijke zaken. Zo houdt hij zich als lid van de beleggingscommissie van Index People onder meer bezig met de portefeuilleconstructie van de (maatwerk) portefeuilles van de institutionele en particuliere relaties. Daarnaast ligt zijn focus op de integratie van duurzaamheid binnen de beleggingsportefeuilles.
  7. Stuart Dunbar

    Stuart Dunbar

    Partner Baillie Gifford

    Stuart Dunbar trad in 2003 in dienst bij Baillie Gifford en werd in 2014 Partner. Hij coördineert de wereldwijde marketing en productontwikkeling en maakt deel uit van de Strategic Leadership Group en de ESG Steering Group. De afgelopen jaren lag zijn focus op de ontwikkeling van de ‘Actual Investors’-filosofie van Baillie Gifford en de ontwikkeling van de ESG-research en duurzame strategieën. Eerder werkte Dunbar bij Dresdner RCM en abrdn.
  8. Thomas Jonk

    Thomas Jonk

    Portfolio Manager, Wealth Management Partners

    Thomas Jonk is Portfolio Manager bij Wealth Management Partners en houdt zich bezig met fondsanalyse, selectie en implementatie. Jonk startte in 2012 bij Binck Bank op de brokerdesk. Hier was hij eindverantwoordelijk voor beleggingsfondsen en ETFs. Eerder was Jonk ook bij ING Bank actief, als Sales Trader binnen de afdeling Financial Markets.